Номинираха дупничанката Ния Маркова за награда от фондацията на Бербатов

Ния Маркова
  • 13-годишната художничка е носителка на отличия от конкурси в Лондон, Казанлък и Попово

 

Ния Маркова от Дупница е номинирана за награда от фондацията на Димитър Бербатов. Ния е предложена за награждаване за свои постижения от минали години. Това са: първа награда (поделена) от Международен конкурс по изобразително изкуство за деца Look and Learn на тема “Кутия за шоколад” – Лондон (Великобритания) през месец февруари миналата година, възрастова група 12-18 г. Look and Learn Art е най-голямата онлайн галерия в света за детско изкуство. Конкурсът се провежда всеки месец, като темата е различна; трето място (поделено) – 1-ва категория (специализирани институции и школи), 3-та възрастова група (11 до 14 навършени г.) от 21-вия национален конкурс за весела детска рисунка “Малките нашенци” в рамките на Чудомирови празници 2018 – Казанлък, 30.03.2018 г.
Конкурсът е в календара на МОН; второ място (единствено) – 1-ва възрастова група, от 11-ия национален конкурс за детска рисунка “Наследници на Дечко Узунов” – Казанлък, 22 февруари 2018 г. Конкурсът е в календара на МОН; първо място (единствено) – 2-ра възрастова група (11-14 г.) от Общонационален конкурс за детска рисунка в рамките на Национална фолклорна среща “Автентичност и съвремие” – Попово, 30.09.2018 г.
„Ния е вече шеста година при мен. За това време е номинирана 4 пъти във фондацията на Бербатов за постиженията й в изобразителното изкуство. Има редица призови места в национални, международни и световни конкурси. Само преди няколко дни Ния спечели специална награда на “Иконопис” ЕООД от Национален конкурс за детска рисунка “Наследници на Дечко Узунов” – 2019, гр. Казанлък, който се организира всяка година от Министерството на културата, НУПИД “Акад. Дечко Узунов” и община Казанлък. Участвала е в много детски изложби, биеналета и фестивали на изобразителното изкуство.

Подробности в печатното издание