39-годишен самоковец избяга от полицията, иззеха дрога от дома му

39-годишен самоковец е проверен в хода на полицейска акция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на територията на Самоков. За да осуети проверката, криминално проявеният мъж хукнал да бяга, изхвърляйки полиетиленов плик със зелена растителна маса. „Беглецът“ е задържан за броени минути, а на местопроизшествието е извършен оглед. При последвалото претърсване на адреса му полицейските служители открили и иззели два плика със зелена растителна маса, електронна везна, множество старинни монети, металотърсач и други веществени доказателства. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа.
За притежание на наркотично вещество в полицейския арест попадна на следващия ден и втори криминално проявен самоковец. 24-годишният мъж бил проверен от служителите на реда около 22,30 часа и задържан за срок до 24 часа, след като у него било открито полиетиленово пликче с около 2 грама надробено бяло вещество, реагиращо на амфетамин.
По двата случая са образувани досъдебни производства, пълното документиране на които продължава под наблюдението на Районната прокуратура.