Д-р Румен Кондев се отказа от управлението на онкоболницата в Благоевград

Радослав Тасков
  • ОбС председателят Радослав Тасков свиква извънредна сесия за решаване на проблема

 

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков свиква спешно заседание в понеделник. Извънредната сесия се налага заради ситуацията около управлението на Специализираната болница за активно лечение по онкология “Св. Мина”. Изненадващо избраният преди дни за временен управител на благоевградската онкоболница д-р Румен Кондев заяви, че се отказва от поста. За да не се стига до затваряне на болницата, председателят на Общински съвет-Благоевград свика спешен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за провеждане на извънредно заседание на местния парламент още в понеделник.
По време на сесията на 18 март общинските съветници ще гласуват отмяна на решение от 12 март, с което избраха Кондев за управител на СБАЛО-Благоевград. Освен това в понеделник съветниците ще гласуват и дали да бъде отменено решение номер 20 от заседанието им на 22.02.2019 г., с което бе решено, че ще бъде обявен конкурс за длъжността управител на онкоболницата. Благоевградските съветници трябва да решат и дали да упълномощят кмета на общината да сключи договор за управление на здравното заведение.
До избор на временно управляващ на СБАЛО “Св. Мина” се стигна, след като досегашният управител д-р Георги Георгиев подаде молба за напускане преди малко повече от месец.