„Беласица” ще домакинства на „Марек” в едно от най-старите дербита в Югозапада

  • Дупнишките футболисти идват в Петрич без Робертино Атанасов, Денислав Балев, Димитър Владимиров и Денис Пидев

 

Отборът на „Беласица” ще домакинства на стадион „Цар Самуил” в Петрич на „Марек” (Дупница). Това е и едно от най-старите дербита в Югозападна България. Двата отбора в момента се подвизават в аматьорската трета лига. „Не си правя илюзии, че мачът на стадион „Цар Самуил” срещу „Беласица” в сряда ще лесен бъде. Петричкият тим има и голяма подкрепа от феновете си. Очаквам и този път, независимо че е в работен ден, „Комити”  да подкрепят любимия си тим. В момента сме с доста проблеми. Няма да мога да разчитам на контузените Робертино Атанасов и Денислав Балев и наказаните Димитър Владимиров и Денис Пидев. Трудно се изгражда силен състав без четирима основни футболисти. Но с каквото разполагаме в момента, с това ще излезем на терена на стадион „Цар Самуил” срещу отбора на „Беласица”. Дано съдиите да бъдат в тон с играта и да не повлияят с действията си на крайния резултат. Нека победи по-добрият на терена”, сподели Цветан Видински – старши треньор на „Марек”.
В момента отборът на „Марек” е на 11-о място със спечелени 25 точки.

За домакинския си мач наставникът на „Беласица” Иво Тренчев проведе две занимания на НСБ „Цар Самуил”. Вече изтече наказанието на Симеон Бояджиев и той със сигурност ще попадне в групата за мача срещу „Марек”. „Във всеки мач излизаме за победа. За жалост невинаги става така, както аз желая. Не бяхме надиграни нито от „Оборище” като домакини, нито от „Вихрен” като гости, но инкасирахме две неочаквани загуби. Надявам се срещу „Марек” да покажем добър и нападателен футбол и да бъдем по-точни в завършващата част на удара и да се поздравим с победа и прибавяне на три точки към актива си”.

Вероятен състав „Беласица”: З. Димитров, Карачоров, Костов, М. Георгиев, Шамкалов, Кабранов, Стоев, Наков, Марчев, Спасов, Кръстев