Най-добрата педиатърка в Бобов дол покосена от инфаркт в колата си

Трагедия разтърси малкия Бобов дол в съботния ден. Рано сутринта в личния й автомобил е била открита мъртва д-р Румяна Шопова, която е била много уважаван педиатър от всички в миньорския град. Жената е открита сутринта в събота от нейни близки, а хората от Бобов дол все още не могат да повярват, че си е отишла от този свят.

“Беше страшно добър човек, от години наред се грижи за здравето на децата ми. Вероятно е починала от инфаркт. Д-р Шопова беше една от малкото, които обслужваше пациенти в Бобов дол“, коментира жителка на града.

„Целият град скърби за нея, сега не знаем какво ще се случи. Тук имаме само 3-ма общопрактикуващи лекари, сред които беше и д-р Шопова. Те се грижат за население от близо 9000 човека, както и за жителите на 16 села в общината. Страшна криза е и никой не желае да дойде да работи при нас“, коментираха още бобовдолци.

Д-р Румяна Шопова, която следващия месец е щяла да навърши 55 години, вчера беше изпратена от близки, познати и приятели до последния й дом в Добринище.