Хандбалистите на Гоце Делчев връчиха спечелената купа за второ място на ръководството на общината

Мъжкият хандбален отбор на “Пирин” (Гоце Делчев) проведе среща с ръководството на община Гоце Делчев. На срещата дойдоха треньорът Николай Пиргов, помощник-треньорът Любомир Арнаудов и президентът на Хандбален клуб “Пирин 64” Богдан Боцев. Срещата бе по инициатива на хандбалния клуб и в нея участваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

От името на клуба и на целия отбор президентът Богдан Боцев благодари за голямата подкрепа, която оказва община Гоце Делчев на хандбалния спорт, и символично връчи спечелената от отбора Купа България за 2-рото място. Постижението хандбалистите извоюваха на финалите, проведени през миналата седмица в Гоце Делчев. След това ръководството на хандбалния клуб и отбора връчи по един сребърен медал на кмета, заместник-кметовете и председателя на Общинския съвет като знак на уважение и благодарност за подкрепата им.

Треньорът на “Пирин” Николай Пиргов също изрази своята благодарност и висока оценка за усилията, които полага местната власт, за да подкрепя и развива спорта в общината. Той връчи на кмета Владимир Москов плакета, който е получил отборът за спечеленото 2-ро място във финалната надпревара. “Хандбалът има много големи традиции в нашия град и всички ние се радваме, че след няколкогодишно прекъсване отново имаме сериозна школа, добри състезатели и отбор, който е сред най-добрите в страната”, заяви кметът Владимир Москов. Състезателите и треньорите споделиха, че са били изключително щастливи от подкрепата, която им е оказала публиката в Гоце Делчев по време на проведените финали.

“Дадохме всичко от себе си и сме благодарни за силната подкрепа от страна на хората, за прекрасните условия, които имаме, за да тренираме и да домакинстваме подобни състезания. Пожелаваме си следващата купа да бъде за първото място”, сподели треньорът Николай Пиргов. Президентът на хандбалния клуб Богдан Боцев призна, че е необходимо да се положат повече усилия от страна на всички учебни заведения, за да се затвърдят силните позиции на хандбала, тъй като основите се полагат в часовете по спорт. “Беше време, когато всеки клас във всяко училище в нашия град имаше свой хандбален отбор и се провеждаха много оспорвани състезания. За съжаление заради липсата на зала и възможности за тренировки се получи един отлив от този спорт, но сега той се възражда. Има и много деца, които имат интерес и вече тренират, а финалите, които се проведоха в Гоце Делчев и отличното представяне на мъжкия ни отбор, са допълнителен стимул за всички момчета, а защо не и момичета, които искат да се занимават с този чудесен спорт”, коментира кметът Владимир Москов.