Полицаи установиха „ало” измамника, получил 9000 лева от 77-годишен кюстендилец

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили 58-годишен куриер при извършване на телефонни измами. Той е от Габрово и през ноември миналата година по схемата „съдействие на полицията“ е получил 9000 лв. от възрастен кюстендилец.

Полицаите установили, че габровецът е съпричастен и към други измами, извършени на територията на страната. Той е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

Припомняме, че 77-годишният кюстендилец стана жертва на телефонна измама на 13 ноември 2018 г. Той беше въведен в заблуждение по телефона от мъж, който се е представил за служител на полицията и поискал съдействие за залавянето на измамници.

„Ало” измамникът наредил дядото да даде всичките си налични пари. Възрастният мъж дори и не се поколебал и се доверил. Той прилежно опаковал сумата от 9000 лева в торбичка и ги дал на непознат мъж на улицата, в близост до дома си, който се намира в началото на Кюстендил. Все пак на 77-годишния мъж в един момент му просветнало, че става дума за измама, и два часа по-късно уведомил полицията за случилото се.