Оставиха под стража полицай Розалина Кьосева

  • Решението на съдия Пандев бе взето след 6-часово заседание в съда

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови съдът на разследващия полицай от Благоевград Розалина Кьосева, която беше арестувана при спецакция в началото на седмицата. Заседанието продължи близо шест часа при закрити врата заради преглеждането на информация, събирана със специални разузнавателни средства (СРС).

Решението за постоянната мярка е на съдия Владимир Пензов. Адвокатът на арестуваната ще обжалва решението пред Окръжен съд.

Кьосева бе арестувана в понеделник при акция на “Вътрешна сигурност” под ръководството на Районна прокуратура. 28-годишната жена получи 4 обвинения за изнасяне на служебна информация, укривателство, документно престъпление и престъпление срещу правосъдието. Всички те са заради връзката й с лежащия в затвора в Бобов дол за разпространение на наркотици Владимир Божков. Разследващата полицайка бе доведена в съда под конвой. Бащата на разследващата полицайка Георги Кьосев, който е шеф на сектор “Охранителна полиция”, бе дошъл в залата, за да подкрепи морално дъщеря си. “Надявам се на справедливо решение”, каза пред залата бащата, който бе видимо разстроен. Той е излязъл в отпуск, докато срещу него тече дисциплинарна проверка, за да се установи дали е имал нещо общо с това, което е правила дъщеря му.