Отвори врати новият пенсионерски клуб „Възраждане” в село Копиловци, община Кюстендил

Клуб "Възраждане" бе открит с водосвет за здраве и благополучие.

16-ият пенсионерски клуб на територията на община Кюстендил вече е факт и беше официално открит. На новата придобивка ще се радват възрастните хора в село Копиловци, които ще имат възможност да осъществяват социални контакти, да разменят опит и умения в различни сфери, както и да отбелязват национални и народни празници, рождени дни на членовете на организацията в населеното място.

Клуб “Възраждане” беше открит с водосвет за здраве и благополучие, а кметът на община Кюстендил Петър Паунов преряза лентата в присъствието на народния представител Валери Жаблянов, зам.-кмета на община Кюстендил Светослав Василев, кмета на населеното място Людмила Пухова, председателя на клуба Снежана Цветкова, представители на Общинския съюз на пенсионерите в Кюстендил, кметове на кметства и много гости.

С козуначена питка се почерпиха присъстващите.

Помещението на модерно обзаведения клуб беше структурирано в началото на 2018 година и се намира в сградата на бившето училище в село Копиловци, а тези, които помогнаха той да се превърне в желано място от възрастните хора в селото, са десетки. Новодомците изразиха благодарности към общинското ръководство, към местни спонсори и организации, с помощта на които е направен основен ремонт на помещението, в което са създадени добри условия за реализация на предстоящите дейности и мероприятия. Всяка сряда клубът ще бъде отворен за хората от третата възраст.

“Радвам се, че имате своя нов общ дом. Дълги години очевидно липсваше на всеки един от вас. Най-вече да пребъдете в здраве, спокойствие, благоденствие и разбирателство”, пожела Петър Паунов.

За изграждането на този клуб немалка заслуга има и общинският съветник Мирослава Костадинова. Тя е инициатор за създаването на клуба, организатор и практическият изпълнител, както и един от спонсорите.

Поздрав от формация “Партньори”

“Замисълът ми беше да внеса малко пъстрота, разнообразие и смисъл в сивия живот на пенсионерите в моето село, защото те заслужават. Много съм щастлива и доволна, когато правя другите щастливи. А те милите кипят от живот, само чакат някой да ги поведе. Така и направих и съм много удовлетворена от този факт. Пожелах им от все сърце най-доброто, което заслужават – здраве, много обич и внимание и достоен живот”, сподели Костадинова.

Откриването беше съпроводено с богата музикална програма, с участието на групи от другите пенсионерски клубове в общината, както и от читалище „Пробуда” в Копиловци. Музикален гост на събитието беше и формация „Партньори”, а изпълненията на кюстендилския славей Василиа Петрова и певицата Християна Гогева вдигнаха всички на крака, които извиха кръшни хора, а залата изведнъж отесня.