81-годишен дядо загина при пожар в Радомирско

Снимка: Архив

Възрастен мъж е загинал при пожар в радомирското село Стефаново. 81-годишният Симеон Петров се е задушил от отровния дим, докато се опитвал да гаси пламналите сухи треви в имот до вилното си място. По време на инцидента дядото е бил с внука си. Той настоявал да запалят стърнището, за да го почистят. Младежът се опитал да го спре, но възрастният мъж не го послушал. Огънят лумнал изведнъж, а вятърът бързо разнесъл пламъците. Пристигналите на място огнеборци са потушили пожара.

Още два пожара са гасени в Перник и Радомир, събощиха от полицията. Около 08,40 ч. на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ пламнал лек автомобил „Ауди“. Причината е техническа неизправност. Колата е изгоряла напълно. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Барака е горяла в радомирското с. Кошарите. Пламъците лумнали около 03,00 ч. през нощта. Причината е самозапалване. Унищожени са покривна конструкция, ел. табла и около 3 куб. м иглолистни трици. Радомирски огнеборци спасили съседни жилищни и стопански сгради. Няма пострадали хора.