„Беласица” загуби с един гол от дузпа в Своге

Петричките футболисти на „Беласица” загубиха двубоя от 26-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига срещу „Спортист” (Своге). В този двубой наставникът на петричкия тим Иван Златински не можа да разчита на наказаните за натрупани жълти картони Георги Спасов, Атанас Карачоров и Валентин Костов. Първото полувреме в Своге беше равностойно, без опасни голови ситуации и пред двете врати. Играта премина предимно в средата на терена. След почивката по-добрият отбор бе този на „Беласица”. На два пъти Тодор Кръстев и веднъж Живко Димитров не успяха отблизо да вкарат голове. В 78-ата минута главният съдия Васимир Ел Хатиб отсъди дузпа. Той видя нарушение при съприкосновение на централния защитник на „Беласица” Марин Георгиев и нападател на домакините. Реализираният гол от „Спортист” се оказа фатален за петричкия тим. До края на срещата Христо Петров и Тодор Кръстев обстрелваха отблизо вратаря на домакините с крак, а веднъж с глава и Марин Георгиев, но до изравнително попадение така и не се стигна. Веднъж и Димитър Стоев с далечен шут не успя да огорчи стража на домакините.

„Несправедлив резултат на база показаната игра на терена. За пореден път играхме по-добре от противниковия тим, но напускаме терена с наведени глави. Потвърждава се правилото – като не вкарваш, ти вкарват. Вече мислим за съботния двубой, който ще се играе на стадион „Цар Самуил” от 16 часа срещу отбора на „Миньор” (Перник). Макар и без титулярите Захари Димитров – вратар и халф-нападателя Владимир Кабранов, които са с контузии, длъжни сме с наличните здрави футболисти да победим отбора на „Миньор”. Дано този път главният съдия да не се окаже решаващ фактор – така, както стана в изминалите два мача срещу „Балкан” (Ботевград) и „Спортист” (Своге)”, сподели Иван Златински – старши треньор на „Беласица”.

Вероятен състав: К. Георгиев, Карачоров, М.Георгиев, Костов, Шамкалов, Самарджиев, Ж.Димитров, Таушанов,  Марчев, Кръстев, Спасов.