Кюстендилката Виктория Йордaнова е национален шампион по английски правопис за 2019 г.

Победителката Виктория Йорданова
  • Седмокласничката от ПМГ „Емануил Иванов“ чете комикси на английски и японски, обича да слуша мюзикъли, а някои партии пее сама

 

Финалният кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee се проведе в аудитория „Уитакър“ на Американския колеж.

Това беше последното събитие от тазгодишния календар на състезанието, в което най-добрите 30 ученици определиха Spelling Bee шампиона на България.

След оспорвано състезание, продължило над 3 часа, победата извоюва седмокласничката Виктория Йорданова от ПМГ „Емануил Иванов“ – Кюстендил. Нейна достойна подгласничка е Мила Георгиева от СУ „Проф. Асен Златаров“ – гр. Първомай. Участниците показаха изключителни познания по английски език и впечатлиха многобройната публика със своята увереност.

30-те участници в Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Тазгодишният шампион Виктория чете комикси на английски и на японски, обича да слуша мюзикъли, а и някои партии пее сама.

„Всичко започна от комиксите! Японците са много добри в анимацията, затова след 7-и клас ще продължа да уча в моето училище и ще се насоча към информационните технологии. Един ден искам да уча в Япония“, казва шампионката в Деветото национално състезание по правопис на английски език Виктория Йорданова.

Присъстващите бяха поздравени от Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, Саманта Смит, пресаташе на Посолството на САЩ, Любов Костова, директор на Британския съвет, и Ричард Юинг, президент на Американския колеж. Беше прочетен и поздравителен адрес от Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град.

Всички участници получиха грамоти, купи и много награди, предоставени от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС“, Британския съвет и „Монделийз“-България, а Burger King България осигуриха вкусни сандвичи. Всички участници и техните учители ще участват в едноседмичен езиков лагер през месец юли.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПЛЮС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, както и с подкрепата на  Посолството на САЩ, Британския съвет, Езиков и изпитен център АВО, Американския колеж и Министерството на образованието и науката.