Елена Йончева

„Моят свекър е управител, но той е управител, преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно“. Това каза Елена Йончева в Ямбол по повод публикации в медиите, че и нейното семейство е замесено в злоупотреби на евросредства при изпълнението на проект на къщи за гости на Черноморието. Тя допълни: „Коментирам, че в България има жълто-кафяви медии. А които искат да направят журналистическо разследване, има основни принципи на журналистическото разследване“. Йончева коментира казуса в Ямбол, където се срещна с представители на неправителствени организации по темата за избора на главен европейски прокурор: „Независимо кой ще бъде избран за главен европейски прокурор, българските граждани не могат да разчитат само на него. Необходимо е и в България да има действащи държавни институции“.

Според Елена Йончева не е важно кой точно ще стане европейски прокурор, а това кои двама български прокурори ще работят с него:

„Правителството въобще не повдига тази тема. Те смятат да прокарат двама свои прокурори тихомълком, без какъвто и да било обществен дебат. Готвят ни тази изненада“.

 

Прокуратурата започва проверка на имоти на Елена Йончева край морето

Please follow and like us: