Петричките футболисти с нагласа да  нанесат трета загуба на „Хебър”

  • Халфът Симеон Бояджиев аут заради червен картон

 

Истинска битка очакват феновете в мача от 31-вия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Беласица” (Петрич) и „Хебър” (Пазарджик). Осмият във временното класиране отбор на „Беласица” с 40 точки ще домакинства на стадион „Цар Самуил” на лидера „Хебър” със 78 точки.

„Тренирахме с голямо настроение на помощния терен на НСБ „Цар Самуил” с цел да запазим официалния за съботния мач срещу „Хебър”. Длъжни сме да изиграем най-добрата си среща от началото на първенството и да докажем на спортната общественост, че мястото, което заемаме в класирането, не отговаря на нашите възможности. До момента гостуващият тим има само две поражения и се стягаме да инкасират третото си именно от нашия тим. Няма да може да се разчита на титулярния вратар Захари Димитров, който не тренира и прави възстановителни процедури по лекарски указания. Неговото място ще заеме Кирил Георгиев, който показа добри игри под рамката на вратата. Халфът Симеон Бояджиев ще почива заради червен картон в мача срещу „Септември” (Симитли) в изминалия кръг. Сега е моментът футболистите, на които ще гласувам доверие, да покажат истински петрички дух и заедно с многобройната публика, която очакваме, да покажат какъв тандем са били в изминалите години в майсторската група”, сподели Иван Златински – старши треньор на „Беласица”.

От щаба на лидера в групата „Хебър” (Пазарджик) се надяват да спечелят мача и веднага след него на стадион „Цар Самуил” да гръмне шампанското в чест на преждевременното влизане на отбора във втора професионална лига от следващото първенство. В интерес на истината очакват доста оспорван мач на стадион „Цар Самуил”, категорични са феновете.