„Марек” приема „Велбъжд” в дерби с позагубен блясък

Футболистите от Дупница ще играят срещу кюстендилци без напрежение.
  • Заради предстоящите избори Зоналният съвет на БФС – София премести всички мачове от Югозападната трета лига за днес

    „Марек” приема „Велбъжд” на 23 май в мач, в който и двата тима ще играят без абсолютно никакво напрежение. Съдбата на съперниците отдавна е ясна и на практика отборите вече доиграват сезона. Дупничани си осигуриха оставане в Югозападната трета лига, докато кюстендилци отпаднаха от групата.
    Преди години „Марек” и „Велбъжд” излизаха в люти дербита, като напрежението както на терена, така и по трибуните бе осезаемо. За съжаление на феновете на двата тима тези времена изглеждат много далечни и няма скорошна перспектива клубовете да възвърнат загубения си блясък. В момента дупнишкият клуб е на 11-о място с актив от 38 точки, докато тимът от Кюстендил е твърдо последен с едва 8 пункта и е записал една-единствена победа за целия сезон досега.
    По предварителна програма срещите от дивизията трябваше да се играят в събота, но от Зоналния съвет на БФС – София пренасрочиха целия 33-ти кръг за днес, тъй като в неделя са изборите за Европейски парламент.
    За дупничани ще отсъстват наказаните Джордж Николов и Иван Влахов, както и трайно контузеният Денис Пидев. Наказанието на наставника Видински вече изтече и той ще може да изпълнява функциите си на треньорската скамейка.
    Двубоят е насрочен за 18 часа на стадион „Бончук”. Всички останали срещи от Югозападната трета лига също ще се изиграят днес по същото време.