Община Перник е получила 27 млн. лв. за възстановяване на щетите от земетресението през 2012 г.

Община Перник е получила 27 млн. лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за укрепване на общински, държавни и частни сгради, пострадали от земетресението на 22 май 2012 г., съобщи кметът Вяра Церовска. По думите й дори и тази година читалищата в Драгичево, Кладница, Рударци, Кралев дол, кв. “Бела вода” са укрепени с част от тези средства. Не се очаква допълнително финансиране, каза Церовска. Тя увери, че малкото пострадали обекти, които не са получили финансиране, общината ще се постарае да възстанови със собствени средства въпреки кризисното състояние, в което се намира.
С молебен и водосвет за здраве и благоденствие пред централния пернишки храм “Св. Иван Рилски” в Перник днес бе отбелязана седмата годишнина от голямото земетресение през май 2012 г. В богослужението се включи и викарият на Софийската епархия – Белоградчишкият епископ Поликарп. Свещениците отново се помолиха да няма земетресения, наводнения, за здраве и благоденствие на българските земи.
Духовното да бъде водещо, за да преодоляваме изпитанията и бъдем крепост на по-младите, призова епископ Поликарп. Той приветства всички от името на патриарх Неофит.
Бяха раздадени 250 порции постен курбан за здраве.