4 преподавателки отличени като най-заслужилите учители на годината в Дупница

Анета Попова, Вера Иванова, Венетка Петкова, Кичка Георгиева и Нели Заячка са наградените учители в Дупница на официална церемония на централния площад. Наградите връчи кметът Методи Чимев. Заслужилите учители бяха наградени в четири категории.

Анета Попова – старши учител в ДГ „Калина“-Дупница, получи награда в категория „Учител в детска градина”. Тя завършва средно образование в ПГ „Христо Ботев“ през 1976 г., с отличен успех и златен медал. От 1987 г. до 1996 г. е директор в ДГ „Калина“. От 1996 г. продължава да работи като детски учител в същата градина. Активно участва в работата на Педагогическия съвет. През последните 15 години активно работи с деца със СОП.

В категория „Учител в началното образование” награда взе Вера Иванова от СУ „Св. Климент Охридски”. Тя е учител с 12-годишен стаж. Преподава „Компютърно моделиране“. Удостоена с грамота от СБНУ.

Венетка Петкова от ОУ „Неофит Рилски” е една от призьорките в категория „Учител в основното образование”. Тя е с 39 години стаж. Прилага интерактивни методи на обучение, изнася открити уроци, презентации и т.н. Години наред е ръководител на клуб „Млад еколог“, реализира и проекта „Природа ДА“ в училището.

В същата категория с награда е и Кичка Георгиева от СУ „Св. Паисий Хилендарски”. Преминала е успешно много обучения за повишаване на квалификацията. Притежава грамоти за високоефективна професионална дейност от Регионалния инспекторат по образованието. Обръща внимание на фолклорните елементи и се старае да покаже красотата и българското етнографско богатство.

В последната категория „Учител средно образование” плакетът отиде при Нели Заячка от ПГ „Акад. С. П. Корольов”. Може да се похвали със свои ученици, които са икономисти, инженери, държавни служители… Носителка е на званието “Синдикалист на годината 2018”.