Кметът на Дупница Методи Чимев: Редно е да не бъдем безучастни на изборите

Кметът заедно със своята съпруга Клементина и дъщеря им Мина
  • Градоначалникът гласува по обяд заедно със своята съпруга Клементина и дъщеря им Мина, която упражни правото си на вот за първи път

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев упражни своето право на глас на изборите за членове на Европейския парламент. Градоначалникът гласува по обяд в секция номер 28 в сградата на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии. Той бе заедно със своята съпруга Клементина и дъщеря им Мина, която гласува за първи път.

Методи Чимев пуска своята бюлетина в урната.

„Всеки от нас трябва да си даде сметка какво иска в личен аспект и на национално ниво. В крайна сметка, гласувайки за нашите представители в Европарламента, ние избираме нашето бъдеще. Аз лично знам какво искам, но денят е такъв, че не бива много да се говори. Редно е да не бъдем безучастни. Редно е България да върви в посоката, в която трябва. За мен тя е една – пълноправно членство в Евросъюза”, каза кметът, след като пусна своята бюлетина.

Дъщерята на градоначалника Мина упражни правото си на вот за първи път.

Той коментира и ниския процент на избирателна активност.
„Предните избори имахме същия проблем. Подчертавам, че не бива да бъдем безучастни. Самите ние избираме нашето бъдеще, никой друг. Имаме личен опит, на място, и е най-лесно да даваме акъл и да търсим кусури. Но когато човек не отиде да гласува, на кого да търси кусури? На другите ли?”, завърши градоначалникът.