„Царско село” излиза в първа контола срещу отбора на Радомир

Четирима нови футболисти подписаха договори с отбора на „Царско село”, чийто собственик Стойне Манолев е с дупнишки корен. Клубът прави дебют в Първа професионална футболна лига. Старши треньорът Никола Спасов ще може да разчита на две нови бразилски попълнения – Андерсон Кордейро Коста и Евертон Диас. През новия сезон екипа на „царете“ ще обличат още трикратният шампион на България Иван Чворович и Сергей Георгиев. Изпълнителният директор на клуба Иво Андреевски официално връчи фланелки и шалчета на новите играчи.
Квартетът ще бъде на разположение на Никола Спасов за първата контролна среща на отбора срещу „Струмска слава” (Радомир), която е предвидена за 22 юни, събота, от 10,30 часа на централния терен на комплекс „Царско село“.

„Видяхме, че в бразилците има много потенциал. Андерсон е млад футболист, който на 18 години дебютира за мъжкия тим на „Атлетико” (Минейро). Евертон пък е натрупал достатъчно опит в бразилското първенство и може да играе на няколко позиции. Вярваме, че ще се адаптират бързо и ще помогнат на Царско село. Иван Чворович и Сергей Георгиев нямат нужда от представяне. Те са достатъчно добре познати на футболната общественост. Селекцията не е приключила, очаквайте още изненади“, заяви при представянето изпълнителният директор на „Царско село” Иво Андреевски.

Кратко представяне на новите попълнения на „Царско село”:

Андерсон Кордейро Коста – роден на 10.10.1998 г. в Бразилия, флангови нападател, юноша на „Атлетико” (Минейро), където дебютира за мъжкия отбор в елита на Бразилия само на 18 години. Последния сезон играе в „Таубате” (отбор от втора лига на щата Сао Пауло).

Евертон Диас – роден на 04.06.1990 г. в Бразилия, може да играе на позициите дефанзивен полузащитник и централен защитник. Последният му клуб в Бразилия е „Луверденсе” от щата Мато Гросо. Във второто ниво на бразилския футбол има изиграни 54 мача с 3 гола и 2 асистенции с отборите на „Брегантино” и „Оесте”.

Иван Чворович – роден на 21.09.1985 в Сърбия, вратар, трикратен шампион на България с „Лудогорец”, носител на Купата на България с „Лудогорец” и „Ботев” (Пловдив) и трикратен носител на Суперкупата на България с „Лудогорец” и „Ботев”. Играл още за отборите на „Нафтекс”, „Черноморец” (Бургас), „Миньор” и „Левски”. За последно игра в „Ботев” (Пловдив). Има един мач за националния отбор на България.

Сергей Георгиев – роден на 15.05.1992, флангови нападател, юноша на „Левски”, играл за отборите на „Банско” и „Монтана”. Има записани над 50 мача в Първа лига./Гонг.бг