Районен съдия Андрей Радев събра на незабравима среща съучениците си от Випуск 84 на трите елитни гимназии в Кюстендил

Андрей Радев (в дъното) събра съучениците си на купон.
  • Над 120 пораснали момичета и момчета вдигнаха близо 8-часов купон

 

Незабравими шлагери от 70-те и 80-те години, дълги народни хора, як рок, та дори и руски песни бяха част от 8-часовия купон на над 120 момичета и момчета от Випуск 84 в Кюстендил. Поводът бе 35 години от завършването на вече порасналите момичета и момчета от 3-те елитни гимназии в града под Хисарлъка – Политехническа гимназия, Окръжна математическа гимназия и Първа гимназия.

Наздравици, усмивки и спомени

Мястото на срещата, заведение извън града, както и самата организация бе стриктно следена от районен съдия Андрей Радев, който с помощта на Катя, Мирела и Краси се бяха постарали да уведомят и съберат заедно разпръснатите по света и у нас съученици на среща на випуска.

Първото хоро се изви около басейна.

И резултатът бе повече от страхотен. На едно място се събраха половината от съучениците, които преди 35 години са се сбогували с училищната скамейка и са поели по пътя на живота. Емоциите в първите минути на срещата взеха връх, тъй като имаше и такива, които не се бяха виждали с години и посредством спомени от ученическото време, бързо се разпознаваха, след което следваха прегръдки и много смях.

По традиция и за това събиране съучениците от 11-и „д” клас на ПГ се събраха, този път на пеещите фонтани и преди да се присъединят към общия купон, се снимаха за спомен.

Снимка за спомен на фонтаните

Разпознаването и спомените бързо бяха прекъснатите от диджея, който вдигна всички на крак на първото хоро, което бе толкова дълго, че дансингът не успя да събере танцьорите и неуморимата Даниела Гаджева го изви около басейна в комплекса. Във вихъра на танците най-неуморими бяха Валери Петков, Кирил Пумпалов, Надя Дойчинова, Гергана Ценова, Валентин Боцев, Бойко Соколовски, Румен Радев и кой ли още не. Въпреки че повечето от присъстващите вече имаха бели коси от изживяното във времето назад, някои дори и внуци, не им попречи да разпуснат както си трябва и да не спрат да танцуват. Черешката на тортата бе и задължителното 10-минутно селско кюстендилско хоро, поведено от Люси Миланова, а след нея ръка за ръка се хванаха Надя, Светлана, Руми, Камелия, Вилма, Нели, Евгения и десетки можещи това невероятно хоро. Всички те обраха заслужени бурни овации, сред които и тези на кардиолога Светослав Сардовски, който се ядосваше на себе си, че така и така не успял да научи това емблематично хоро.

Лекари, учители, държавни служители, стоматолози, фармацевти, журналисти и още десетки мъже и жени с утвърдени професии вдигаха наздравица след наздравица за миналото, настоящето и бъдещето, като усмивките не слизаха от лицата им. Няма как да не се спомене и за едни от най-влюбените и до днес – Анита и Борислав Михайлови, чийто любовен роман започна в ученическите години и продължава все така ярко и до днес. Шармантната фармацевтка Мая Табакова успя много бързо да навакса закъснението си с неспирните си танци. Доста от събралите се на срещата долетяха от чужбина. Именно само за повода от Италия за 48 часа се прибра Ева Петрова, която буквално от купона се качи на сутрешния полет към Ботуша.

В благи приказки, много смях и закачки неусетно изминаха почти 8 часа от незабравимия купон и по ранни зори всеки потегли към своето ежедневие, било то добро или не. И на раздяла всички те си пожелаха скоро пак да са заедно, все така заредени с младежки дух, но този път да бъдат в пълен състав.