Лятното училище в Трън отвори врати за трета поредна година

  • Услугата е безплатна, децата получават и безплатна закуска

 

През месеците юли и август деца в предучилищна възраст ще посещават Центъра за ранна интервенция на уврежданията, където се провеждат заниманията. Услугата, която общината предоставя, е напълно безплатна. Вече втора поредна седмица деца, на които предстои от есента да започнат 1-ви клас, посещават сградата на старата гимназия в Трън, където се помещава Центърът за ранна интервенция на уврежданията. До края на август всеки делничен ден бъдещите ученици ще получават подготовката, необходима им за 1-ви клас. Децата получават и безплатна закуска в 10,00 ч., а самата педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност е една от дейностите по проекта „Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие“, финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Директорът на Дирекция „Устройство на територията, общинска собственост и инвестиционна политика“ в община Трън Евгения Такова каза още, че услугите по проекта „Щастливо детство“ включват такива дейности, които да подпомогнат родителите в правилното отглеждане на децата.

Потребителите получават психо-социална, медицинска и юридическа подкрепа, като именно сформирането на екипа от специалисти е било едно от най-големите предизвикателства пред община Трън, допълва Евгения Такова./БНР