67-годишна дупничанка загуби живота си, ударена от влак

Винаги внимаваме, казаха възрастни мъж и жена, които пресичаха жп линията.
  • ОД МВР-Кюстендил: Жената е лежала на релсите

  • Шефът на полицията Борислав Динев: Най-вероятно е самоубийство

 

Жена загуби живота си във вторник, след като бе премазана от влак в Дупница. Починалата е от Дупница, с инициали Е.К., на 67 години. Ударена е от влака, пътуващ от Кулата за София, в района на бившия месокомбинат.

Трагедията се е разиграла на жп линията в района на бившия месокомбинат.

Трагедията се е разиграла малко преди 8,00 ч. „Чрез тел. 112 е постъпил сигнал от началника на влак, пътуващ от Дупница към София, че в района на града е прегазена от влака жена, която е лежала на релсите”, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Кюстендил. „Починалата е от Дупница. Работим по няколко версии, но най-правдоподобната е самоубийство. Показанията на свидетелите и огледите говорят за това”, пестелив бе в коментара си шефът на полицейското управление в Дупница Борислав Динев. Работата по изясняване на инцидента продължава РУ-Дупница, уведомен е дежурен прокурор. На място е пристигнал и екип на Спешна помощ, който само е констатирал смъртта.

Михал Арабаджиев

„Видях жената, трупът беше цял. Вероятно я е помела ударната вълна на влака”, сподели очевидка. Заради случилото се движението на влакове в посока София бе спряно за известно време и пътниците от пристигащи от столицата влакове са слизали на жп гара Дяково, откъдето са превозвани до гарата в Дупница с автобуси. „Инцидентът бе в 7,40 часа сутринта, извън района на гарата. Само това можем да кажем. Машинистът е от начална гара, от Кулата. Следователите бяха тук, те знаят повече. Не можем да даваме информация, дали сме на хората, на които сме подчинени”, каза ръководителят на движението на жп гарата в отговор на въпроси на екип на „Вяра” относно случилото се и организацията на движението след инцидента.

За коментар потърсихме и хора, живеещи в района. „Чухме, че тук преди няколко часа е била блъсната жена, но не знаем нищо повече. Винаги внимаваме, когато минаваме оттук”, каза възрастна жена, която пресичаше жп линията заедно с възрастен мъж.

Крум Крумов

„Имам майстори вкъщи и един от тях ми каза, че е видял насъбралите се хора, полицията и линейката след случилото се. Аз лично не съм видял нищо”, каза пред репортерите на „Вяра” Крум Крумов, който живее в близост до мястото на инцидента.

Той коментира, че от много време насам влаковете минават с ниска скорост и винаги предупреждават със звуков сигнал.

„Машинистите винаги свирят, когато влакът преминава оттук. Лошото тук е, че се намираме на завой и този, който кара машината, няма много добра видимост”, завърши дупничанинът.

Неговият съсед Михал Арабаджиев бе разбрал за трагичния инцидент от медиите.

„Не съм чул или видял какво се е случило. По-късно научих за смъртта на жената. Линията се пресича с голямо внимание и винаги трябва да се огледаш и наляво, и надясно няколко пъти, преди да преминеш. Аз съм на 80 години и цял живот съм бил тук. За тези години е имало 2-3 подобни случая в района. Персоналът на железниците, който е от Дупница, е запознат с този участък и винаги издават сигнал, когато влакът минава”, заяви пенсионерът.