Николай Табаков събираше дарения за паметника на Невена
 • Материалната подкрепа от страна на дупничани за паметник на актрисата е слаба, разочарован е инициаторът Николай Табаков

  Художници от цяла България ще подкрепят инициативата на Николай Табаков за изграждането на паметник на Невена Коканова в Дупница.
  Участие в изложбата до този момент са потвърдили художниците Иван Иванов от Дупница, Пирин Македонски от Кюстендил, Драган Милев-Драги, Велиана Симеонова, Калина Тонева, Жасмина Широва и Стефана Аргирова от София, Светозар Колев-Питкин от Габрово, Надя Пеовска от Бургас и Стефан Балтов от Горна Оряховица. Творците са се заели с рисуването на портретите и ще ги дарят специално за каузата.
  Всички картини ще бъдат изложени на 31 юли в галерия „Лампион” в София, като ще се продават благотворително. Събраните средства ще отидат в сметката на Сдружение „Паметник на Невена Коканова в Дупница”.

  Коканова на централния площад „Свобода” в Дупница.

  „Предполагам, че и още художници ще се включат в инициативата. За съжаление материалната подкрепа от страна на дупничани е слаба. Стоях няколко дни на площад „Свобода” и хората ме поздравяваха за идеята, но не помогнаха с пари. Това малко ме демотивира, но няма да се откажем, ще продължим напред с тази кауза. Според мен към февруари или март следващата година вече ще имаме събрана около половината от необходимата ни сума. Стремим се към 40 000 лева и се надявам те да са достатъчни. Едва в първите месеци на 2020 година ще се заемем с административните дейности като среща с представители на община Дупница. Ще поискаме разрешение за издигането на паметника, ще обсъдим по-подробно и кое ще бъде точното място. Когато имаме половината от сумата, ще започнем да търсим и скулптор, който да се заеме с направата на паметника”, каза пред „Вяра” Николай Табаков.
  Сдружението вече има и Paypal акаунт за дарения от чужбина. Всеки, който желае, може да изпрати дарения на този адрес в Paypal – pametnik.n.kokanova@gmail.com

Please follow and like us:

1 коментар

 1. Чета и се чудя… Един безработен – Николайчо събира пари за паметник… Той за него си няма, живее в една съборетина, кой ще му даде пари?! Нека оправи първо себе си после да мисли да събира пари от хората. В политиката се пробва – Иван Костов не го направи богат… Сега нов опит… Николайчо хвани се да работиш!

Comments are closed.