„Вихрен” направи равенство срещу елитния македонски тим „Борац”

  • В игра влезе и националът Спас Делев, който поддържа форма с отбора от Сандански

 

Третия си контролен мач „Вихрен” (Сандански) с треньор Здравко Лазаров изигра срещу елитния македонски отбор „Борац” в Банско. През първата част на срещата наставникът на санданския тим пусна в игра новопривлечените Ферди Мюмюнов – вратар – и полевите играчи Иван Иванов, Божидар Янков, Иван Чалъков, Петър Добринков, Николай Георгиев и Методи Костов. Нещата на терена се диктуваха от футболистите на „Вихрен”. На няколко пъти след удари на Методи Костов, Атанас Чепилов и Милен Златков не се стигна до откриване на резултата заради неточен мерник в завършващата част на удара и добра игра на вратаря на „Борац” Микица Георгиевски. Филип Петков и Кристиян Николовски опитаха да открият резултата в полза на гостите, но вратярят на „Вихрен” Ферди Мюмюнов показа класа.
През второто полувреме наставниците на двата отбора Здравко Лазаров и Георги Михайлов дадоха шанс за игра на футболисти от резервната скамейка, като в отбора на „Вихрен” се появи и националът Спас Делев, който поддържа форма със санданския тим. Появиха се и някои груби влизания, които не останаха незабелязани от отлично водещия мача Мурад Адем, който показа пътя към съблекалнята на Емил Абаз от „Борац”. Спас Делев показа висока класа в играта си, като на няколко пъти проби по фланга защитата на македонците, но до отбелязване на гол така и не се стигна.
“Доволни сме от старанието на нашите момчета, на които дадохме шанс да вземат участие в тази силна и престижна контрола срещу македонския „Борац”. При нас поддържа форма националът Спас Делев. На проби пристигна белгиецът Зинан, който показа добри качества в тази контрола. Ще му бъде даден шанс и в последния контролен мач от подготвителния цикъл на 27 юли на стадион „Цар Самуил” срещу „Беласица” (Петрич)”, сподели помощник-треньорът на „Вихрен” Вальо Георгиев.