ФК “Кюстендил” започна с победа при дебюта в Трета югозападна лига

  • Автогол на домакините от Ботевград донесе първи 3 точки за играчите на Николай Николов

 

С ценни 3 точки от Ботевград си тръгнаха футболистите на ФК “Кюстендил”, които при дебюта си в Трета югозападна лига се наложиха с 0:1 над местния “Балкан”. Победата бе изключително важна за тима, воден от Николай Николов, не само за самочувствие, но и за респект пред останалите отбори в групата. През по-голямата част срещата бе равностойна, като и двата отбора нямаха много положения за гол, но при една от атаките на кюстендилци домакините си вкараха автогол.

Попадението за ФК “Кюстендил” дойде и след доза късмет, след като в 30-ата минута при едно центриране вратарят на “Балкан” изби топката, но тя рикошира в главата на защитник и се озова в мрежата му за 0:1. При този резултат завърши не само първото полувреме, но и двубоят.

Ст. треньорът Николай Николов заложи на следния състав: Хуго Гумейро, Адриян Бачовски, Боян Стойнев /капитан/, Мартин Михайлов, Емил Стоянов, Мартин Газиев, Йордан Йовчев, Пламен Петров, Виктор Анастасов, Тиаго Катарино и Александър Александров. Като резерви на терена се появиха още Атанас Пенков, Ивайло Иванов и Андрей Василев.

За ФК “Кюстендил” предстои и първият официален двубой пред собствена публика. В събота, 10 август, от 18 часа отборът посреща на стадион “Осогово” тима на “Надежда” (Доброславци).