Пламен Камбуров с „Мицубиши Лансър” най-бърз по 5 км трасе на „Планинско изкачване Осогово“ край Кюстендил

Тримата най-бързи пилоти в планинско "Осогово 2019"
  • Александър Бурдин с БМВ М3 и Васко Въжаров с „Опел Астра” допълниха челната тройка, кюстендилците Васил Тодоров и Ясен Николов сред призьорите

 

Лидерът във временното класиране в планинския шампионат на страната Пламен Камбуров с „Мицубиши Лансър” спечели петия кръг “Осогово 2019”, след като бе най-бърз по 5-километровото трасе от село Богослов до Студен кладенец край Кюстендил. Той спечели съботните тренировки, а в неделния ден отново бе над своите съперници. Призовата тройка в генералното класиране допълниха Александър Бурдин с БМВ М3 и Васко Въжаров с „Опел Астра”.

Всички призьори от надпреварата

Сред 36-те пилоти, застанали на старт, бяха и кюстендилците Васил Тодоров-Зендер и Ясен Николов, които бяха част от клуб “ДИАМО” (Благоевград). И двамата се представиха блестящо, като Тодоров се нареди 6-и в генералното класиране, с Николов остана 9-и. Зендер все пак вдигна купата за второто място с неговия „Опел Астра” в клас до 2000 кубика. Второ място зае и Ясен Николов в клас до 1600 кубика. Отличното им представяне бе достатъчно и за купа за третото място на клуб “ДИАМО” в отборната надпревара.

Над 4000 зрители станаха съпричастни на изключително интересната надпревара. Те окупираха Осоговския балкан и се насладиха на майсторството на участниците на четири колела.

Планинско изкачване „Осогово 2019“ бе официално открито от кмета на община Кюстендил и председател на Организационния комитет Петър Паунов.

Кметът Петър Паунов откри състезанието.

„Кюстендил е щастлив да ви посрещне отново и се надявам, че ще се насладите на едни победни емоции. За съжаление тази година няма дама сред участниците, но вярвам, че ще дадете най-доброто от себе си. Успех на всички!”, каза при откриването Петър Паунов.

За шеста поредна година организатор бе Автомобилен спортен клуб „ДИАМО“ (Благоевград), със съдействието на община Кюстендил и партньори, които и този път се справиха блестящо с организацията и бяха подготвили перфектно трасето. Адмирациите са за екипа, воден от Георги Стоянов и неговата дъщеря Диана, които за пореден път доказаха как се организира състезание от такъв ранг.