Благоевградска театрална група за аматьори излиза с първо представление

Благоевградска театрална група за аматьори излиза с първо представление тази събота. Това каза за БТА Бранимир Митов – ръководител на групата и директор на Драматичен театър “Проф. Енчо Халачев”.
Групата “Адмиралтейци” е създадена само преди два месеца за хора над 25 години, които искат да се докоснат до театъра. Сред тях има журналисти, общински администратори, художници. Първото им представление включва три откъса от произведения на Шекспир. Това е достойно за уважение, каза Бранимир Митов, защото актьорите от школата са аматьори и никога не са се качвали на сцената. Ръководителят на “Адмиралтейци” избира именно Шекспир с идеята да предаде и на тях любовта си към най-великия по думите му автор. Това, че се докоснаха до неговото творчество, по някакъв начин ги отвори, отвори сетивата им за други чувства, за друг мироглед, ако щете, разказа Митов.
По думите му зрелите актьори не отстъпват по ентусиазъм и отдаденост на децата, които обучава в школата на театъра. Те си вярват като деца, впускат се в задачите и много бързо разбраха, че само през работа се достига до изкуството, похвали ги ръководителят им.
Първото представление ще се играе тази събота, 14 септември, от 18,30 часа в залата на Военния клуб в Благоевград. Местата са ограничени, затова групата има готовност при интерес от страна на публиката да изиграе и второ представление.