Петър Паунов влиза в битка за четвърти пореден мандат като кмет на Кюстендил, подкрепен отново от Коалиция “Кюстендил“, подписано бе коалиционно споразумение

Петър Паунов (в средата) тръгва в битка за 4-ти пореден мандат като кмет на Кюстендил.
  • „Коалиция „Кюстендил“ се регистрира за участие в Местни избори 2019

 

Настоящият кмет на община Кюстендил Петър Паунов и коалиция „Кюстендил” ще се явят отново заедно на предстоящите местни избори. Това стана ясно на пресконференция, на която пред медиите бе представен коалиционният формат и бе подписано споразумение между ГЕРБ, ВМРО, СДС, движение „България на гражданите”, Обединени земеделци и Земеделски народен съюз.

Подписи положиха ПП ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД и Движение „България на гражданите”.

“Изразяваме признателност към всички наши съграждани, с които заедно споделяме трудностите и усилията, за да може Кюстендил да има днешния си облик. Съобразявайки се изцяло с волята на нашите съграждани, тяхната настойчивост, днес отново заставаме пред вас, за да оповестим коалиционния формат, в който ще се явим отново за доверието на кюстендилци. Наясно сме с предизвикателствата и всичко, което предстои в тези нелеки времена”, заяви в началото Петър Паунов, който влиза в надпреварата за местния вот на 27 октомври за 4-ти пореден път. Той увери, че досега винаги са работили безрезервно и всеотдайно във всяка една минута и тъкмо затова и коалицията не оповестява никога своите намерения, без да е поискала вота на хората. Паунов подчерта, че именно за това са проведени многобройни анкети и ежедневни допитвания сред кюстендилци.

“Всичко това очерта едно настойчиво мнение, че Петър Паунов и Коалиция „Кюстендил“, съвместно, трябва отново да се явят на местния вот, за да може да продължат съвместните ни усилия”, категорично каза той.

Регистрация за местните избори

Петър Паунов заяви още, че предстои Кюстендил да мине на една нова, по-висока предавка, по-висока скорост в икономически план. Предстои балнеоложките комплекси да имат нов облик, в Осоговската планина да бъдат изградени нови съоръжения и др. Той посочи, че в кюстендилската промишленост вече са влезли първите инвеститори от Швеция.

“Посрещаме и първите си инвеститори от Германия, има интерес от американски компании и китайски инвеститори. Така че всичко това трябва да помогне да решим ключовия въпрос, който стои пред нас – младите хора да живеят тук и да бъдат реализирани като най-успели в родния си град“, обяви Паунов.

„Има решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ на централно ниво по отношение на коалиция на СДС. То е нормално най-старата дясна партия и най-новата партия да бъдат в едно в едни избори, естествено с всички останали десни партии. Ние отново сме тук да подкрепим Петър Паунов, защото знаете, че този модел на коалиция сработи още от 2015 г. От друга страна, подкрепяме кандидатурата, защото има още какво Петър Паунов и общинска администрация да направи по отношение на развитието на община Кюстендил и града ни. Знаем, че има още много неща по отношение на инфраструктура, инвестиции, по отношение на балнеология и туризъм. Убедени сме, че това ще бъде реализирано с общите ни усилия. Нека да помоля кюстендилци да не бъдат късопаметни и да погледнат назад и да се сетят как изглеждаше през 2007 г. Кюстендил и как е в момента. Кюстендил има много потенциал за развитие”, каза Виктор Янев, областен координатор на ПП ГЕРБ – Кюстендил.

Присъстващите стиснаха ръцете си и си пожелаха успех.

„Развитието на Кюстендил трябва да продължи. Надявам се, че нашите съграждани ще ни подкрепят и че ще спечелим доверието им, за да продължим да надграждаме, да реализираме проекти, с което да направим града още по-привлекателен”, обобщи и лидерът на СДС-Кюстендил Анелия Любенова-Мандалска.

„ВМРО винаги е стояло зад кмета Петър Паунов и сега няма да изневери. След допитване нашите структури на 100% дадоха своята заявка да застанем зад Петър Паунов и неговия екип и да продължим делото, което той, виждате, се опитва с всички усилия да направи нашия град един туристически и балнеоложки център на Балканите. С общи усилия Кюстендил от година на година ще стане едно райско кътче”, каза лидерът на ВМРО-Кюстендил Георги Петров.

„Ние създадохме този модел на управление преди 4 години и показахме, че е работещ модел. Така че заставаме изцяло зад Петър Паунов. Не се съмнявам, че следващият кмет ще се казва отново Петър Паунов. Нашата задача е да му осигурим един комфортен Общински съвет, който да даде възможност за работа”, обяви представителят на движение „България на гражданите” Румен Гогов.

След изявленията на представителите на десните партии беше подписано и споразумение за коалиционно явяване на местните избори и подкрепа към Паунов. В споразумението подписи положиха ПП ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, Движение „България на гражданите”, ПП Земеделски народен съюз и ПП Обединени земеделци.

За Местни избори 2019 Централната избирателна комисия – с решение от 2 септември, утвърди правила за наименованията и абревиатурите на местните коалиции. Съгласно тези правила името на местна коалиция може да съдържа само наименованието или абревиатурата на някоя от участващите в нея партии или коалиции.

Затова за предстоящите избори „Коалиция КЮСТЕНДИЛ“ се регистрира като Коалиция ПП ГЕРБ, ПП СДС, Партия ВМРО-Българско национално движение, Движение България на гражданите, ПП Земеделски народен съюз, ПП Обединени земеделци.

Според решение на ЦИК, за участие в изборите за общински съветници и кметове може да се образуват местни коалиции, които се регистрират в ОИК. Местните коалиции се образуват само от регистрирани в ЦИК партии и коалиции.