• Веска Жегова прочете на присъстващите приказката ,,Мързеливата Богданка“

 

Исторически музей-Разлог се включи в празничната програма на гр. Разлог с един интересен и уникален по рода си урок по трудолюбие, който се проведе в лекционната зала на музея. Това е една от основните ценности, на които музейните работници искат да научат младото поколение.

,,Една от най-характерните и отличителни черти на хората от Разлог е тяхното трудолюбие. Именно за това възрастните хора от нашия град в най-ранна възраст са посявали семето на трудолюбието в сърцата на децата“, започна урока Христина Манова – директор на музея в Разлог. Специален гост бе известната на разложани със своето трудолюбие  Веска Жегова, която прочете на присъстващите приказката ,,Мързеливата Богданка“.

Децата разсъждаваха над приказката и сами стигнаха до поуката, че трудът краси човека и е един от най-големите добродетели. В старата разложка къща участниците имаха възможност да се докоснат до традиционните български занаяти. Урокът по родолюбие ще се проведе на 8 октомври (вторник) от 11,00 часа в двора на музея с участието на НД „Традиция“, РК-Благоевград.