Футболистите на „Струма” победиха „Огражден-1955” в Първомай

Отборите на „Огражден 1955” и „Струма” (Марикостиново) се срещнаха на отлично подготвения терен в село Първомай. Мачът им бе от 4-тия кръг за първенството на областната група „Струма-2”. Очакванията на зрителите бяха да стане един добър мач и това се случи.
Възпитаниците на Атанас Терзиев, които направиха отлична лятна подготовка, заиграха по-комбинативно, с повече хъс за победа, и успяха. В 3-тата минута Марин Георгиев-Мерата тръгна от дълбочина към вратата на домакините и от 17-18 метра от движение разтресе напречната греда зад стража на Огражден. Топката се върна и в добавката Йордан Бербатов не сгреши за 1:0. Футболистите на домакините понатиснаха противника, за да променят резултата на терена, но тимът от Марикостиново беше с много добре организирана защита и не допусна стрелба отблизо. Второто полувреме започна с натиск на футболистите от Първомай, но отново защитата на гостите парираше нападателите на домакините далеч пред наказателното поле. Димитър Беков, Георги Младенов и Марин Георгиев като по чудо не успяха да отбележат нови попадения във вратата на домакините. Веднъж Георги Младенов разтресе страничната греда зад вратаря на Огражден.
„Появиха се и някои по-твърди прояви от страна на футболистите на домакините. Веселин Найденов и Венци Митрев пострадаха от това. Колегата направи пет смени, за да промени нещата на терена, но нашите момчета изпълниха указанията ми и не се случи нищо опасно пред нашата врата. Изказвам своето задоволство от навременните намеси на съдийската тройка от Благоевград, начело с главния съдия Кирил Манов, асистенти Васил Бухов и Атанас Шопов и делегата Атанас Петкашев. С тази победа сме едноличен лидер в групата. В следващия кръг по програма почиваме”, сподели Атанас Терзиев – старши треньор на „Струма” (Марикостиново).