Лошото гледам да го забравя, но в живота не може без него, казва бабата

100-годишен юбилей отбеляза Надежда Катранджиева от село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно празника, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.

Специални поздравления и пожелание за здраве рожденичката получи от временно изпълняващия длъжността кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов. На рожденичката бяха поднесени букет цветя и подаръци.

Надежда Катранджиева се радва на 4 деца, 9 внуци, 13 правнуци и 5 пра-правнуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците й – Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено 1928 година и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище. Трудолюбива, с много борбен дух, прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна, споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкият живот.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here