„Марек Юнион-Ивкони” започва новия сезон с амбиции за далеч по-добро представяне

  • Новата селекция на дупнишкия клуб обнадежди местните фенове

„Марек Юнион-Ивкони” стартира новия сезон във волейболната Суперлига с домакинство на коравия отбор на „Левски” (София). Мачовете между двата тима винаги са били много оспорвани и горещи и се превърнаха в едно от дербитата на волейболния елит. В последните няколко сезона „сините” от София се налагаха по-често над дупничани, но очакванията се, че през новия шампионат момчетата на наставника Виктор Карагьозов ще доминират над съперника си. Очакванията на волейболните фенове за новата волейболна година са доста по-високи от предишните няколко. Те дори направиха събитие във фейсбук за предстоящия мач, като стотици дупничани в социалната мрежа потвърдиха присъствието си в Спортната зала днес от 18,15 часа. Миналия сезон запалянковците бяха разочаровани, защото за първи път от много години насам „Марек Юнион-Ивкони” не се класира за плейофите след края на редовния сезон, завършвайки на 9-о място в крайното класиране.
Привържениците обаче сега са изключително обнадеждени и определено има защо да са с приповдигнато настроение. Те са доволни от селекцията през лятото, която доведе отново в Дупница бившия капитан Златан Йорданов, ветерана Костадин Стойков, както и либерото Владислав Иванов-Лимона, които с опита и безспорната си класа ще вдигнат нивото на отбора. От новопривлечените младоци Яни Георгиев и Илиян Преспов пък се очаква да влеят свежа кръв и още по-голямо настроение. В дупнишкия клуб се завърна и разпределителят Светослав Станков, който беше преотстъпен на „Хебър” през миналия сезон. По всяка вероятност той ще бъде втори избор за плеймейкър, тъй като звездата Чоно Пенчев реши да остане при марекчани за втори пореден сезон и се очаква той да дирижира играта на тима.
Припомняме, че лично главният мениджър Людмил Найденов сподели след първата тренировка на тима, че ръководеният от него клуб ще се цели в медалите през новия шампионат.