Футболистите на „Беласица” победиха „Марек” с 2:0 в Петрич

  • Димитър Владимиров от дупничани получи червен картон

 

Около 500 зрители дойдоха в Петрич за най-старото дерби в Югозапада между отборите на местния „Беласица” и „Марек” (Дупница). Гостите загубиха двубоя с 2:0.
Срещата започна с натиск на домакините, като атаките най-вече бяха водени от Атанас Карачоров. В 10-ата минута той се устреми от дълбочина към вратата на гостите, видя свободния Жустино Мендес и насочи кълбото към него, но вратарят на „Марек” Пламен Младенов блокира навреме сенегалския футболист. Десет минути по-късно Младенов се намеси навреме, като успя да отклони топката от краката на Васил Божинов. На два пъти Евгени Гроздин парира навреме набезите на Атанас Карачоров. Играта се водеше предимно в половината на „Марек”, но петричките футболисти така и не стигаха до гол. В 25-ата минута Васил Божинов от фаул центрира топката в наказателното поле на гостите и включилият се Любомир Граминов за учудване на всички не успя да отбележи. Първия сериозен и точен удар футболистите на „Марек” отправиха в 26-ата минута чрез Дани Георгиев. Две минути по-късно отново след центриране отдясно в наказателното поле на домакините Джордж Николов отблизо изпрати топката в ръцете на вратаря Захари Димитров. В 32-рата минута Росен Йорданов при центриране от ъглов удар с глава изпрати топката на сантиметри встрани от вратата на домакините. В 43-тата минута Димитър Владимиров получи червен картон от главния съдия Вилиан Видинов за груба игра и  така остави отбора си с човек по-малко до края на двубоя. Последния си шанс за отбелязване на гол за отбора на гостите минута преди края на полувремето проигра Веско Любенов, който на успя от 3-4 метра след центриране от фаул да простреля вратаря на домакините Захари Димитров.
Втората част на срещата започна еднообразно и с атаки предимно чрез Атанас Карачоров. В 57-ата минута Петър Иванов от „Марек” видя излезлия напред вратар на домакините и с далечен удар от средата на терена опита да го прехвърли, но стражът на „Беласица” пресметливо направи няколко крачки назад и улови кълбото. Нещата на терена се подобриха за отбора на „Беласица” след направените две смени от страна на наставника Атанас Ласков, като пусна в игра опитните Благой Наков и Владимир Кабранов. И двамата с действията си успяха да внесат ред в играта на „Беласица” и спокойствие сред колегите си. В 65-ата минута Благой Наков със завидна точност извиси топката в наказателното поле на „Марек”. В мелето включилият се защитник Валентин Костов откри резултата за 1:0. Това импулсира футболистите на домакините и те повишиха оборотите, заигравайки с повече хъс и желание за победа. В 76-ата минута Атанас Карачоров тръгна от дълбочина, насочи кълбото в наказателното поле на гостите към Жустино Мендес, но той не успя от 2 метра да огорчи стража на гостите. Минута преди края на редовното време Владимир Кабранов се отчете за оказаното му доверие от страна на треньора Атанас Ласков и показа истинско майсторство, изпращайки топката в стил Роналдо през куп играчи неспасяемо в мрежата на Пламен Младенов за 2:0.

Мнения след мача дадоха:

Атанас Ласков – треньор на „Беласица”: „Първата част премина малко нервно и припряно, може би от натрупаното напрежение заради несправедливата загуба в Банско. На два пъти Васил Божинов и по веднъж Валентин Костов, Любомир Граминов и Жустино Мендес не успяха отблизо да прострелят вратаря на гостите Пламен Младенов. Почувствах, че е време да се намеси опитът и авторитетът на Благой Наков и Владимир Кабранов, дадох им шанс за игра и не сгреших. И двамата се отчетоха по достоен начин, като Кабранов реализира, а Наков асистира при отбелязване на първото попадение. Като цяло съм доволен от фаза защита. Може още да се желае във фаза атака. Радвам се, че момчетата ни не се подведоха от отделни провокации на терена. Вече мислим за следващия мач в Самоков.”

Старши треньорът на „Марек” Цветан Видински заради наказание изгледа този мач от трибуните. След мача той коментира: „Срещу „Беласица” играхме с девет души, отсъстващи по различни причини. При това положение тръгнахме да мерим сили с много млади и неопитни футболисти срещу опитния тим на „Беласица” (Петрич). Мачът вървеше към равенство, но пускането в игра на авторитетните Благой Наков и Владимир Кабранов освежи играта на домакините и качеството и при това положение след наши грешки допуснахме загуба. Не оправдавам за действието му Димитър Владимиров, който получи червен картон от главния съдия. Заслужена победа за „Беласица” в този мач.

”Беласица”: З.Димитров, Костов, Граминов, Бояджиев, Смилков, Стоев, Карачоров, Марчев, Божинов, Мендес, Таушанов /Наков, Кабранов,
М.Георгиев/

”Марек”: Младенов, Гроздин, М.Георгиев, Р.Йорданов, Близнаков, П.Иванов, Любомиров, С.Димитров, Д.Георгиев, Владимиров, Д.Николов
/Ив.Георгиев, Ив.Георгиев, Д.Петров/