38-годишната Анна Азова е арестувана заради изоставеното бебе в Петрич

38-годишна жена от село Старчево е арестувана по случая с изоставеното бебе пред лекарски кабинет в поликлиниката в Петрич. В понеделник сутринта Анна Азова е била задържана след 4-дневно издирване от полицията. По наша информация за това са спомогнали видеокамери.

Тя е отведена от органите на реда за разпит, а случаят е предаден на прокуратурата. Оттам ще преценят дали да й бъде повдигнато обвинение и за какво. Също така предстои да се установи дали задържаната Анна Азова е биологичната майка на детето, или само го е оставила в болницата.

След като бебето беше намерено пред един от лекарските кабинети, то беше транспортирано в болницата в Сандански. Пеленачето все още е настанено в неонатологията и според лекарите е в добро общо състояние. Лекарите, които се грижат за момиченцето, казаха, че все още не може да бъде определена възрастта му и смятат, че най-вероятно е родено в домашни условия. Пред БНТ началникът на Отделението по неонатология в МБАЛ “Югозападна” д-р Оля Малчева каза: „Това, което искам да кажа, е, че бебето е поставено под специална изолация, защото идва отвън. В болницата може да остане толкова, колкото е времето на клиничната пътека, не е желателно да остава повече от 7-10 дни”.

Майката на арестуваната жена отказа коментар за случилото се пред БНТ. На въпрос дали Анна е била бременна, Елисавета Азова отговори единствено: „Нищо не знам. Сутринта замина на работа”. Анна е шивачка по професия, работи в шивашки цех в Петрич. Разведена е, има и 14-годишно момченце, с което живее при родителите си.
Очаква се социални работници да започнат работа със семейството.