ИЗЯВЛЕНИЕ от Божидар Михайлов, кандидат за кмет на с. Крайници от ПП ГЕРБ

Божидар Михайлов

Вече два месеца, включително по времето на предизборната кампания, в с. Крайници се нагнетява политическо напрежение, свързано с неколкократни посегателства срещу имуществото на мой опонент – кандидата за кмет на селото Мариана Димитрова. Ако трябва да сме по-точни, става въпрос за няколко анонимни писма със заплахи, отправени към г-жа Димитрова, намазване с боя на къщата й, както и хвърляне на буркани с машинно масло в нейния имот.

За пореден път аз и моите колеги, които бяха кандидати за общински съветници от ГЕРБ, заявяваме, че категорично осъждаме извършените посегателства спрямо г-жа Димитрова и нейната собственост. Който и да е извършил тези деяния, следва да понесе най-строга отговорност, съответстваща на законите на Република България.

Същевременно ясно подчертавам, че нито аз, нито моите колеги имаме нещо общо с атаките срещу г-жа Димитрова. Да, тя е мой опонент, но нито аз, нито моите приятели от ГЕРБ сме си помисляли, камо ли да си позволим, да извършим каквото и да било незаконно действие спрямо г-жа Димитрова или който и да било друг.

В тази връзка категорично се противопоставяме на слуховете и твърденията, че аз и колегите ми сме вдъхновители и извършители на посегателствата, та дори, че сме били сформирали някаква престъпна група. Това е груба инсинуация и недостойна клевета, което без съмнение ще бъде доказано, след като компетентните органи приключат своите проверки.

Призовавам в оставащите дни до балотажа в неделя за честна кампания. Нека победи по-достойният и нека не обвързваме изхода от изборите с несправедливи клевети и откровени лъжи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!