50-годишният Иван В. е осъждан многократно

 

Районен съд-Дупница взе най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража” по отношение на Иван В. (на 50 години, осъждан). Прокуратурата внесе искане с обвинение за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК. Мъжът е обвинен в кражба на кутия за дарения от външен плот на павилион за закуски на жп гара Дупница, в която е имало 250 лв. Престъплението е извършено на 30 октомври.

По делото са събрани достатъчно гласни доказателства и може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението. То е разкрито чрез преглед на поставените камери на търговския имот и показанията на свидетел.

От справката за съдимост на Иван В. става ясно, че той е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Обвиняемият е освободен от затвора три седмици преди да извърши кражбата, поради което деянието е извършено в условията на рецидив, което предполага налагане на извода, че обвиняемият ще извърши ново престъпление и може да се укрие, пише в мотивите на съдия Светла Пейчева.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.