„Беласица” победи „Ботев” (Ихтиман) с 5:1 в Петрич

6 гола паднаха в двубоя между петричките футблолисти на „Блеасица” и гостите им от „Ботев” (Ихтиман). Мачът от 14-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига приключи в полза на „Беласица” с 5:1.

Попаденията за петричани отбелязаха Атанас Карачоров в 15-ата, Жустино Мендес – в 38-ата, Васил Божинов – в 68-ата, Александър Смилков в 74-тата и Владимир Кабранов в 90-ата минута. През първата част на срещата отборът на домакините надигра тотално „Ботев”, но отбеляза само две попадения, защото Мендес, Карачоров, Таушанов не успяха отблизо да прострелят вратаря на гостите.
След почивката отборът от Ихтиман заигра по-добре, но допусна доста фатални грешки в защита. Това бе добре дошло за домакините, които отбелязаха нови три попадения. В 76-ата минута Васил Велев от фаул отбеляза рядко красив гол, изпращайки топката във вратата на домакините за 4:1. Три успешни смени направи наставникът на домакините
Атанас Ласков, като влезлият в игра Благой Наков асистира при отбелязване на 4-тия гол, а резервата Владимир Кабранов бе автор на петия. В 71-вата минута главният съдия на срещата Мартин Спасов показа втори жълт и естествено червен картон на Вальо Костов от „Беласица” и така отборът на домакините доигра срещата с човек по-малко.
Отлична игра на петричкия вратар Кирил Георгиев, който макар и с превързана глава и невъзстановен от контузия, на няколко пъти в мача се намеси по невероятен начин, с което обра овациите на присъстващите на стадиона.

Мнение след мача даде Валери Свиленов – треньор на „Ботев” (Ихтиман): „През първата част на срещата не играхме добре. След почивката на 5-6 пъти се озовахме в близост до вратата на домакините, но насреща имаше един невероятен вратар, който отрази всички удари на нашите момчета. Честитя победата на „Беласица” и пожелавам успех в оставащите мачове”.
Управителят на ОФК „Беласица” Венко Папалюгов от своя страна заяви: „Отлична игра на футболистите на „Беласица”, които успяха да вкарат пет гола на „Ботев” (Ихтиман) и изпуснаха още толкова чисти голови положения. От мач на мач играем все по-добре и по-добре и се надявам така да бъде до края на есенния дял от първенството”.

”Беласица”: К.Георгиев, Костов, Бояджиев, Граминов, Смилков, Стоев, Марчев, Таушанов, Карачоров, Божинов, Мендес/влезли в игра Тусонджиев, Наков и Кабранов/

”Ботев”: Мичев, Ангелов, Горанов, Илиев, Кафтанов, Велев, Гаврилов, Цветков, Коларов, Бахъров, Петров /влезли в игра Бешев, Георгиев и
Вълчев/

Главен съдия Мартин Спасов, асистенти Димитър Стоилов и Петър Рангелов.