Яни Георгиев от КНСБ: Работодателите се притесняват, че служителите им все по-често използват социалните мрежи от лични подбуди

Яни Георгиев
  • “Фирмени политики за поведение на служителите в социалните мрежи” е тема на пресконференция на синдиката в Кюстендил

 

Пресконференция на тема “Фирмени политики за поведение на служителите в социалните мрежи“ организира в Кюстендил КНСБ, съобщи областният координатор на синдиката Яни Георгиев.

„Работодателите основателно се притесняват, че служителите им все по-често използват социалните мрежи от лични подбуди, а не за да увеличат популярността на компанията. Освен това те често се натъкват на значителен информационен обмен през работно време, например снимки, видеоклипове и други материали, дискредитиращи компанията и нейни партньори.

По-притеснително е, че служителите могат съвсем неразумно да влизат в конфронтация с други хора, важни за бизнеса или просто да подливат вода на собствения си работодател, като споделят конфиденциални търговски тайни и нарушават интелектуалната собственост. Да не говорим, че социалните мрежи могат да доведат до онлайн престъпления и служителите в крайна сметка да се окажат жертви на интернет пиратство.

Ето защо е все по-необходимо и България да последва примера на западните държави и САЩ, като компаниите ни предприемат сериозни стъпки за въвеждане на собствена, приемлива за всички нива, фирмена политика за използването на социалните мрежи от работниците и служителите им“, коментират от КНСБ.