1 г. затвор за Емил от Симитли, заплашвал надзиратели в бобовдолския затвор с убийство и рязане на ръце

Затворът в Бобов дол
  • 42-годишният мъж буйствал и обиждал по време на вечеря в затвора

 

42-годишен мъж от Симитли, който е заплашвал надзиратели в затвора в Бобов дол с думите „Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора!“; „Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш!“, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален режим „строг“. Емил  Я., осъждан, живеещ в гр.Симитли, се признава за виновен пред Районен съд-Дупница, като съдия Мая Гиздова одобри споразумението, сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Той е извършил престъпленията на 21 юли 2019 година, докато е бил в затвора в Бобов дол, с мярка за неотклонение „задържане под стража“, по дело на РС- Благоевград.

Емил Я. се призна за виновен в това, че:

  1. На 21.07.2019 г. в Затвора – гр.Бобов дол се е заканил на Г.А. с престъпление  против  неговата личност, с убийство – казал му: „Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора!“ и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му .

За това престъпление ще  му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

  1. На 21.07.2019 г. в Затвора – гр.Бобов дол се е заканил на М.Д. с престъпление против неговата личност – тежка телесна повреда – казал му „Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш!“ и това заканване е могло да възбуди основателен страх  за осъществяването му, като заканата е отправена спрямо длъжностно лице – „Главен надзирател в Затвор – гр.Бобов дол“.

За това престъпление ще му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

  1. На 21.07.2019г. в Затвора – гр.Бобов дол е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото (отправил е обиди и закани към служител в затвора – мл. експерт Г.А., не е изпълнил негово разпореждане (да спре с обидните думи и крещенето и да излезе от столовата) и по този начин е  попречил  на нормалното протичане на вечерята в затвора.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред Г.С.А.- командир на отделение в Затвора – гр.Бобов дол и К.К. – надзирател в Затвора – гр.Бобов дол,  и е извършено  при условията на опасен рецидив.

За това престъпление ще му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

Съдът реши да му бъде наложено едно общо, най-тежкото от тях наказание – „лишаване от свобода” за срок от 1 година,

което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.