Родители на деца от Детска градина „Радост” садиха дръвчета в Крайници

  • Общинският съветник Димитър Крекманов дари кипариси, горският Кирил Цегриловски – широколистни и иглолистни фиданки

 

Седмица на бащата се проведе в дупнишкото село Крайници. Организатори на първата по рода си подобна кампания в селото са Ани Джамбазова, Габриела Атанасова, Татяна Ильова, Татяна Цегриловска и Райна Крекманова. Над 20 родители на деца от детската градина заедно с Радка Нешева, Анелия Крекманова и  Василка Чорбаджийска участваха в Седмицата на бащата. В рамките на кампанията родители на децата от детска градина „Радост“-филиал Крайници засадиха 16  дръвчета. 12 кипариса дари общинският съветник Димитър Крекманов, а горският Кирил Цегриловски – две широколистни и две иглолистни фиданки. В засаждането участие взеха Спас Андреев, Николай, Анатолий Върбанов, Анна Кърнолска, Красимира Георгина, Илияна Крекманова, Борислава и Десислава Новачки, Даниела Йовчева, Петя Иванова, Радостина Лулева, Бойка и др.

Интересен за децата бе разказът на двамата татковци шофьори,  сподели учителката Ани Джамбазова. Асен Даскалов подари по една детска кола на всички деца от група “Зайче“. Другият татко Спас Ильов обясни на децата за бедствията и им разказа за пожарникарската си професия и как се гаси огънят с пожарогасител.

Имаше и ден, посветен на четенето. Дани Методиев прочете приказката „Красавицата и Звяра“, която впечатли децата с извода, че както и да изглежда човек, той е красив преди всичко заради постъпките си.

В деня, който премина под мотото “Домашните сладки на нашата детска градина”, 11 семейства се вкючиха в направа, украса и печенето на сладки. Госпожите от група „Зайче“ почерпиха участниците с домашна питка.