Убедителни победи за дупничани и предложение за брак на галавечерта по кикбокс Pro Fight 17

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев закача пояса на Добри Радев.
  • Добри Радев защити Балканския си пояс след успех над сърбина Славиан Драгишич

  • Драгомир Кацаров от СК „Патриот” падна на колене пред приятелката си Ивета с пръстен в ръка

  • Мики Ивановски от специалните части на Северна Македония победи благоевградчанина Илиян Томанов в здрава битка

Галавечерта по кикбокс Pro Fight 17 в Дупница се превърна в грандиозно шоу, което задоволи и най-капризните зрители. В пълната до краен предел Спортна зала в града среща си дадоха общо 18 бойци, които оставиха и последната си капка пот на ринга. Зрелището се състоеше от 8 мача по кикбокс, както и един боксов двубой.

Момент от двубоя между Спортист номер 1 на Дупница и сърбина Славиан Драгишич

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев спази обещанието, което беше дал на малкия Божидар Джермански от Дупница, и уважи галавечерта. 8-годишното момче, което страда от аутизъм, изненада Кралев, подарявайки му икона от негово име и от името на организаторите от СК „Патриот”. Съвсем очаквано най-голям интерес предизвикаха двата боя с участието на представителите на дупнишкия клуб. В гвоздея на вечерта Доброслав Радев защити Балканския си пояс след победа с 3:0 гласа над сърбина Славиан Драгишич. Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година не остави никакви съмнения в превъзходството си над опитния си съперник, който е на 30 години и има над 300 мача зад гърба си. Веднага след края на двубоя кметът на община Дупница инж. Методи Чимев закачи пояса на кръста на Добри.

Боецът от СК „Патриот” току-що е предложил брак на приятелката си.
Драгомир Кацаров и половинката му Ивета

„Мачът беше доста труден срещу доста силен и опитен съперник. Противникът ми беше много корав и понесе доста удари. Натиснах го възможно най-много, но той издържа. Все пак това е човек с над 300 мача, не е някой случаен. Победих го по точки, защото му нанесох много ритници. Публиката ми оказа доста голяма подкрепа по време на целия мач, за което им благодаря много. Печеля в Дупница за трети пореден път и всеки път чувството е все по-хубаво. Искам да се доказвам все повече и повече и да показвам това, което мога, пред хората. На 26 януари ми предстои много силна галавечер в турския град Истанбул. Все още водим преговори с турците за условията и ще видим дали ще приемем мача. Това е една от най-добрите вериги преди Glory и е много сериозна крачка напред”, каза веднага след мача Доброслав Радев.

Григор Саруханян
Мики Ивановски

Най-голямата изненада в съботната вечер в Дупница поднесе неговият съотборник Драгомир Кацаров. Той спечели с 3:0 съдийски гласа битката си с Валентинос Кириакидис след много добра игра. Кулминацията обаче тепърва предстоеше… Веднага след като получи купата си, Драго, с кръв и пот по челото, падна на колене пред приятелката си Ивета с пръстен в ръка и й предложи брак. Момичето веднага каза „Да”, след което цялата зала избухна в скандирания „Горчиво”.

– Галавечерта предложи много зрелищни битки.
Драго Кацаров нанася силен удар на съперника си Валентинос Кириакидис.

„Бях подготвил малка изненада за моята приятелка, но не казах на никого, защото не знаех какъв ще бъде изходът от мача. Очаквах успех, но все пак го запазих в тайна. Нещата се развиха точно така, както бях планувал. Предложих брак на моята приятелка Ивета и й дадох пръстена на ринга. Тя беше студентка доскоро и сега завърши висшето си образование, сега й предстои реализация. Загубата изобщо не беше вариант. Получи се очаквано здрав мач. Гледах играта му предварително и знаех, че съперникът ми ще подходи точно по този начин, затова предприех и конкретна тактика за неговата игра. Всичко се получи както трябва. Категорията ни е такава, че не сме толкова тежки и сме издръжливи, въпреки силните удари. Публиката беше невероятна и супер много ме надъха, докато бях на ринга. Много съм им благодарен за огромната подкрепа, която ми оказаха хората по трибуните”, сподели щастливият Драгомир Кацаров.
В друг много оспорван и здрав мач македонецът Мики Ивановски надделя над Илиян Томанов от Благоевград с 2:1 съдийски гласа.

Отляво надясно: Треньорът Красимир Сулев, народният певец Володя Стоянов, министър Красен Кралев и президентът на СК „Патриот” Кирил Чакъров

„Чувствам се много добре и съм щастлив от постигнатата победа. Това ми беше първи мач след една по-дълга пауза. Дадох всичко от себе си и показах добра игра, но винаги може и по-добре. Не се бих определено време, защото имах проблеми с носа и дишането. Но преодолях контузията и вече съм добре. Огромни благодарности на Кирил Чакъров за чудесната организация на Pro Fight 17. Събитието е направено супер, има добри бойци от Сърбия и Гърция, както и много силни български представители”, коментира Мики Ивановски.

Красен Кралев получи икона като подарък от 8-годишния Божидар от Дупница и от СК „Патриот”.

Той разказа повече и за неговата интересна професия извън ринга.
„Работя в специалните части на Северна Македония, или т.нар. „тигри” в град Скопие. Възложено ми е да тренирам постоянно. При нас работното време се изразява в много тренировки и започваме рано сутрин всеки ден. Това много ми помага да съм в идеална форма, която успявам да пренеса и на ринга”, добави македонецът.
Ивановски не скри и хубавите впечатления, които има от България и Дупница:
„Градът ви ми хареса и ако имам възможност, задължително ще дойда да се бия тук отново. Дори и да не е за двубой, бих дошъл на екскурзия тук. В България е супер и идвам доста често. Редовно посещавам морето ви и Банско. Аз съм от Делчево и сме много близо до Благоевград, където също съм бил много пъти”.
Изключително атрактивен и зрелищен двубой се получи и в единствения боксов мач от картата на Pro Fight 17. В него един срещу друг се изправиха 7-кратният шампион на България Григор Саруханян и Антонио Григоров. Арменецът остави публиката без дъх със своите залъгващи движения и приклякания, които бяха впечатляващи. Във втория рунд той нокаутира съперника си след страховита серия от светкавични удари.
„Мачът приключи доста бързо.

Спортната зала в Дупница беше изпълнена до краен предел.

Бях много подготвен. Наблегнах доста на тренировките, защото знаех, че и противникът ми се готви усърдно за този двубой. Той самият поиска реванш, тъй като го победих в първата среща помежду ни. Тогава също го победих във втория рунд. Дадох всичко, на което съм способен, и добрият резултат е факт. Очаквах да победя, но очаквах малко повече съпротива от противника ми. Публиката в Дупница много ме хареса и бурно ме аплодираше, което ме радва. Но не само тук, на другите места също ме подкрепят. Затова искам да благодаря на хората, че ме поддържат. Всичко, което правя на ринга, го правя за тях”, заяви веднага след победата си Григор Саруханян. За него е известно, че е бил в затвора 10 години, но след излизането си на свобода показва все по-силни игри.
„Оставих неприятностите си в живота зад гърба и вече всичко е забравено. Продължавам напред и, живи и здрави, очаквам да се бия за титлата на България след Нова година. През 2020 година ще се готвя още по-усилено, за да бъда на още по-високо ниво”, завърши атрактивният боксьор.

 

Двубоите на живо изгледаха главният секретар на ММС Асен Марков, кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, заместникът му Крум Милев и общински съветници. Pro Fight 17 наблюдаваха още президентите на волейболния „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов и на местния футболен клуб Борис Паризов, както и началникът на РУ-Дупница главен инспектор Борислав Динев. За доброто настроение на публиката в паузата между мачовете се грижеха народният певец Володя Стоянов и танцов състав „Зора” с ръководител Дилиана Кацарска. За трета поредна година организацията беше на много високо ниво, като Кирил Чакъров, Краси Сулев и всички от СК „Патриот” показаха високо ниво на професионализъм.

В началото на галавечерта се изиграха три подгряващи срещи, в които битка си дадоха по-малки състезатели. В първата дупничанинът Мони Василев загуби от Рандъм Иванов от Перник. Мартин Копривленски победи Йордан Валентинов. Другият представител на дупнишкия СК „Патриот” Браян Георгиев пък не остави шансове на македонеца Дилан Ивановски.
В основната карта на галавечерта Теодор Христов от клуб „Боил” (Варна) се наложи с убедителните 3:0 гласа на реферите над Милош Янкович от сръбския град Ниш.
В друг международен мач Лазар Аршич, отново от Ниш, победи българина Живко Гюров в оспорвана и непредсказуема битка.
Много зрелищен беше и боят между Даниел Гецов и Яни Янчев. Двамата кикбоксьори не пестиха никакви сили и се впуснаха яростно един срещу друг още след първия гонг. Бойците играеха с прекомерна агресия и по всичко личеше, че между тях има стара вражда.
Димитър Пенчев не срещна затруднения срещу гърка Михалис Аргирис и съвсем закономерно спечели, след като и тримата арбитри дадоха гласовете си за българина.
Александър Чакъров пък победи Али Юзеир във варненското дерби, което също предложи доста интригуващи моменти на публиката.