Разкриват денонощна аптека в Транспортната болница в Дупница?

  • Общината дава под наем 60 кв. м място за поставяне на павилион

Денонощна аптека в двора на общинската болница в Дупница искат да разкрият местната управа и ръководството на здравното заведение, съобщиха от пресцентъра на общината. Намеренията са аптеката да бъде разположена в двора на бившата Транспортна болница, където да бъде поставен преместваем търговски обект – павилион. За целта ще бъде обявена процедура за отдаване под наем на терен от 60 кв. м за разполагане на аптеката, а месечната цена е 168 лв. Срокът за отдаване ще бъде 10 години. Стана ясно, че процедурата се обявява за втори път, след като неотдавна имаше такава, но тя се провали заради липса на интерес.

Припомняме, че Дупница няма денонощна аптека от 2011 г. Единствената тогава денонощна аптека, собственост на известната фармацевтка в града Мария Попова, бе затворена заради нейната нерентабилност през нощта. Фармацевти обясняват, че след 22 часа клиентите намаляват рязко и  разходите за поддръжката не оправдават ниския оборот. Освен това трябва да бъдат назначени повече аптекари, което значи повече разходи – за заплати, нощен труд и т.н.

Добре ще бъде в града да има денонощна аптека. Това е едно удобство, улеснение за хората. Има моменти, в които се налага спешно да се купят лекарства през нощта, но няма откъде, коментират дупничани.