Спортен клуб по борба „Беласица-Цар Самуил” се завърна с медали от Северна Македония

Петричкият клуб по борба „Беласица-Цар Самуил” беше поканен за участие в Северна Македония в два авторитетни международни турнира. В първия турнир „Македонски асове” –бивш „Киро Ристов” – взеха участие отбори от Хърватия, Косово, Сърбия, Гърция, няколко отбора от България, между които и петричкият „Беласица-Цар Самуил” и отбори от страната домакин. Бронзови медали от петричкия отбор спечелиха:

– Христо Гогулев – категория 52 кг,
– Огнян Шутов – категория 60 кг.
Липсата на достатъчен опит бе причина останалите състезатели от петричкия отбор да не се окичат с медали.
Веднага след това момчетата, водени от президента на клуба Венцислав Филчев – международен съдия по борба – взеха участие в поредния международен турнир за деца, момчета и подготвителни групи в град Радовиш. Отново при изключителна надпревара на 160 състезатели от  местни отбори, както и такива от Хърватия, Косово, Гърция и няколко от България, между които и „Левски” (София), младите петрички състезатели намериха сили да се доберат до медалите.
В категория 30 кг Йоан Филчев – син на президента на клуба Венцислав Филчев, спечели бронзов медал.
В категория 60 кг Огнян Шутов спечели също бронзов медал.
Иван Тилков и Илия Димов се класираха сред първите пет и  малко не им достигна да се окичат с медали.
„Много съм доволен от представянето на нашите млади състезатели. Все пак клубът ни е основан в края на месец февруари тази година. Чест прави на треньора ни Димитър Алексов, който дава всичко от себе си и резултатите са налице. Димитър Алексов е първият треньор на световноизвестните борци Серафим Бързаков и Петър Касабов, които в момента са национални треньори. Уверен съм, че ако нашите момчета проявяват сериозност в заниманията, треньорът ни ще изгради последователи на Бързаков и Касабов”, сподели Венцислав Филчев.