„Комиците” спечелиха футболния турнир за купата на кмета в Петрич

  • Индивидуалните награди бяха за Илия Шаламанов – най-добър вратар, Яни Тусонджиев – голмайстор – 12 гола, и Китан Василев – най-полезен играч

 

На много емоции и оспорвани футболни двубои стана арена зала „Арена Петрич”. В мача за 3-то и 4-то място на терена премериха сили отборите на „Авангард” (Сандански) и петричкия „Милан”. През първата част на двубоя правеше впечатление, че санданчани търсеха своя най-добър футболист Яни Тусонджиев за откриване на резултат, а петричани – Тодор Кръстев. Имаше прибързаност в действията. Търсеше се откриване на резултата, което не се получаваше заради неточна стрелба. Това бе причина футболистите да се оттеглят на почивка при нулево равенство. През втората част на мача далеч по-класни бяха футболистите от отбора на „Авангард”, който успяха да нанижат пет гола във вратата на „Милан” чрез Яни Тусонджиев и Георги Дончев, а почетното попадение за „Милан” отбеляза Любомир Карагьозов. С тази победа отборът на „Авангард” си осигури третото място, а „Милан” остана четвърти.

С нетърпение се очакваше срещата между досегашния шампион „Ред Бул” (Благоевград) и кандидата за титлата – „Комиците” (Петрич). Силно начало за благоевградския тим, като още във 2-рата минута гредата помогна на петричкия страж Илия Шаламанов да не се стигне до откриване на резултата. Най-опасният нападател на „Ред Бул” Даниел Гогов бе пазен зорко от защитата на „Комиците”, където на много високо равнище от първата до последната минута на двубоя бе Светослав Марков, подпомаган от Марин Дамянов и Стойчо Георгиев. Независимо от всичко Гогов на два пъти намери начин с далечни удари да озори петричкия вратар Илия Шаламанов, който показа усет за навременно пласиране. В 18-ата минута Андон Атанасов от 17-18 метра насочи кълбото ниско и през куп състезатели то се оплете в мрежата зад стража на „Ред Бул” за 1:0. В самия край на първата част на мача Георги Каракашев след триходова комбинация насочи кълбото отблизо, но то излезе на сантиметри отляво на вратата на „Ред Бул”. Втората част на срещата започна с пропуски на Петър Златинов и Марин Дамянов. В 23-тата минута при образцова контраатака благоевградският тим изравни с гол на Методи Стефанов. До края на срещата вратарите на двата тима показаха майсторство, отразявайки опасни и силни удари на Даниел Гогов, Китан Василев и Методи Стефанов от „Ред Бул” и Андон Атанасов, Петър Златинов, Георги Каракашев и Станислав Бачев от „Комиците”. Редовното време на този двубой завърши при резултат 1:1 и съгласно регламента трябваше да се изпълнят по 5 дузпи. Футболистите на „Комиците” бяха по-точни и с краен резултат 5:3 станаха новият шампион на турнира.

Веднага след това започна награждаването. Купата и златните медали на „Комиците” връчи кметът на община Петрич Димитър Бръчков. Отборите на „Ред Бул”, „Авангард” и „Милан” също получиха купи и парични награди. Индивидуалните награди бяха за Илия Шаламанов – най-добър вратар, Яни Тусонджиев -голмайстор – 12 гола, и Китан Василев – най-полезен играч.

Купата за феърплей получи отборът на „Стримона”.

Кметът на общината Димитър Бръчков се обърна с топли думи към футболистите на отборите участниците, като им пожела много здраве, спортни успехи и весело посрещане на предстоящите празници.