Дупничанин влиза в затвора за 4 месеца

  • 23-годишният Борислав Б., карал нерегистриран мотор след почерпка, плаща и 500 лв. глоба, остава без книжка за 10 месеца

 

Мъж от Дупница бе осъден ефективно, след като преди около година е установено, че след употреба на алкохол управлява нерегистриран мотопед, съобщиха от Районния съд (РС) в града. 23-годишният  Борислав Б. е с присъда „лишаване от свобода” за 4 месеца, като ще изтърпи наказанието при първоначален „общ“ режим. Той ще трябва да плати и 500 лева глоба и лишен да управлява МПС за 10 месеца. Подсъдимият, който е осъждан, се признава за виновен в това, че на 13.11.2019 г., около 02,40 часа по ул. „Аракчийски мост“ в Дупница е управлявал мотоциклет Сузуки Бъргман 250, с концентрация на алкохол в кръвта 1,51 на хиляда и е извършил деянието, след като е бил осъден за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, с влязла в сила присъда на 18.05.2015 г., за което е имал споразумение по наказателно дело, водено в дупнишкия съд през 2015 г.

Борислав Б. се признава за виновен и в това, че управляваното от него по същото време и на същото място моторно превозно средство не е регистрирано по надлежния ред, предвиден в Закона за движение по пътищата. За това престъпление му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Постановлението на съда е Борислав Б. да изтърпи едно общо наказание – по-тежкото измежду двете, тоест „лишаване от свобода” за 4 месеца, при първоначален „общ“ режим, „глоба“ в размер на 500 лева и „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 10 месеца.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев, констатира, че по отношение на подсъдимия е налице предходно негово осъждане по дело 2017 г. в РС-Дупница, като с влязло в сила в същата година споразумение му е наложено наказание „лишаване от свобода” за 4 месеца, чието изтърпяване е било отложено за срок от три години, тоест до 03.02.2020 г.

Съдът привежда в изпълнение и това наказание, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.

Определението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил”.