Избраха Антоанета Бумбарова за председател на пенсионерския клуб „Сибир“ в Кюстендил

Присъстващите извиха кръшни хора.

Кюстендилски пенсионери, живеещи в района на гарата, се събраха на празник в своя клуб „Сибир“. Помещението им бе предоставено от общината преди повече от четири години. Оттогава досега обаче по едни или други причини не се намериха средства и ентусиасти, които да го разчистят, ремонтират и пригодят подходящо за клубна дейност. Клубът, който се намира в едно от партерните помещения на блока срещу входа на ДАП, отвори врати преди дни, за да могат хората да се съберат и да изберат своя нов председател.

Избраният за целта Антоновден не беше случаен. На него бе направено предложение клубът да се поеме от наскоро пенсиониралата се Антоанета Бумбарова, чието избиране стана без конкуренция. Клубното ръководство, начело на което застава тя, е от седем души, все хора обществено познати и активни. То бе поздравено от общинската председателка на Съюз на пенсионерите-2004 Малинка Чингарска и от специалните гости на празника от Клуба на инвалида и от клуб „Вяра, Надежда и Любов“ към читалище „Асклепион 2998“, в чиито инициативи хората от  „Сибир“ винаги с включват активно.

Председателката на Съюза на пенсионерите-2004 Малинка Чингарска

Гости и домакини си пожелаха партньорството им и занапред да бъде ползотворно и приятелско. Новата председателка получи много цветя и подаръци както за имения си ден, така и за новия пост. Всички й отправиха пожелания да оправдае доверието на хората и да отвори нова страница в дейността на клуба, който да се превърне в уютно средище за ползотворни социални контакти.

Сладките приказки на сбирката бяха прекъсвани от звука на акордеон и всички се хванаха на кръшно хоро, като за празник.