Състезатели от кюстендилски клуб спечелиха осем медала от държавното първенство по борба

Милослав Методиев стана втори.
  • След като нямаме титла, няма как да съм доволен, заяви ст. треньорът Валери Райчев

 

 

Без шампионска титла завърши за кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” държавното лично първенство. На тепиха в столичната зала “Христо Ботев” мъжете в класическия стил и дамите в свободния завоюваха общо 8 отличия – 3 сребърни и 5 бронзови, както и няколко места в призовата шестица. При мъжете сребърни медали завоюваха Августин Спасов в кат. 60 кг, Симеон Станковия в кат. 97 кг и Милослав Методиев кат. 130 кг.

Сребро за Симеон Станкович

В категориите на Августин и Симеон с титлата триумфираха съответно Иво Ангелов от Перник и роденият в Дупница, но състезаващ се за Враца национал Кирил Милов, който взе приза и за най-резултатен борец. С бронзово отличие се окичиха Недялко Петров кат. 55 кг и Константин Стас кат. 67 кг. Пето място за Айрън Рамадановски в кат. 97 кг. Кюстендилските дами спечелиха 3 трети места. Бронз за Иванка Барутчийска кат. 53 кг, Ралица Барутчийска кат. 57 кг и Никол Ангелова кат. 68 кг. Симона Виноградова кат. 53 кг, Моника Барутчийска кат. 57 кг и Моника Ангелова кат. 76 кг се наредиха на пето място, а Мирела Иванова кат. 68 кг остана шеста.

Августин Спасов остана на второ място.

Поредната си титла от държавно първенство по борба спечели Евелина Николова. Спортист №1 на Петрич за 2019 г. и на Кюстендил за 2011 г. и състезател на клуб “Ангел Гочев” (Созопол) триумфира с шампионската титла в кат. до 55 кг. Евелина Николова изигра 5 срещи на тепиха, като тя тушира и 5-те си противнички, без да им дава никакъв шанс за каквото и да било. На финала тя се наложи над Александрина Кашинова от “Рилски спортист” (Самоков).

Евелина Николова с треньора си Мирослав Гочев

“Като брой спечелени медали – 8, съм доволен. Но след като нямаме титла, не съм. Очакванията ми бяха, че поне в 3 категории да имаме шампион, но не се получи. Жалко че нивото на първенството не бе голямо и титулярите в категориите, които са лицето на националния тим, си взеха своето с лекота, без да се напрягат много, а предстои взимане на олимпийски квоти”, коментира ст. треньорът на кюстендилския клуб Валери Райчев. Следващото изпитание за клуба е в края на тази седмица, когато Горна Оряховица е домакин на Държавното лично първенство за момчета. На надпреварата кюстендилската школа ще участва с 15 състезатели, каза още Райчев.