Дупничанката Теодора Динева донесе историческа първа Купа на България по баскетбол на „Берое”

Теодора Динева току-що е получила наградата за най-полезен играч на финала от президента на БФБ Георги Глушков.
  • Талантливата състезателка се отличи с 20 точки, 9 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки за успеха на старозагорския клуб

Дупничанката Теодора Динева донесе Купата на България по баскетбол на своя клуб „Берое”. Тя се отличи с цели 20 точки, 9 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки за историческия успех на старозагорския тим с 60:45 над „Монтана” във финала за трофея, провел се в зала „Триадица”. Това е първа Купа за „Берое” при шестия финал, до който достига тимът. Досега всичките бяха изгубени именно от хегемона в последните години у нас „Монтана” – два за шампионската титла, два за Купата и един за Суперкупата.
Съвсем логично баскетболистката от Дупница беше избрана за най-полезен играч в спора за трофея, след като донесе една трета от общия брой точки за старозагорки, показвайки много силна игра във всички елементи. Лично президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков я поздрави за показаното и й връчи индивидуалния приз за MVP.
„Стигнахме до тази дълго чакана Купа с много желание и мотивация. Абсолютно всички искахме много тази победа. Борихме се много и показахме желание. Купата за мен значи много, защото я чакахме три години и най-после е в ръцете ни. Няма по-хубаво нещо от това. Благодаря на феновете за подкрепата. Те са страхотни. Без тях нямаше да спечелим”, заяви след мача талантливата състезателка.
В кариерата си досега баскетболистката от Дупница е защитавала цветовете още на „Рилски спортист” (Самоков) и бургаския „Нефтохимик”.