Координаторът на ГЕРБ за Пловдивска област Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на партията.

Като мотив за това свое действие Мараджиев посочва желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.

Преди дни бТВ оповести разследване, в което се твърди, че Георги Мараджиев се е сдобил с пет апартамента по морето по време на първия си мандат като кмет на община Стамболийски. Имотите са в елитен комплекс в курорта Слънчев бряг.

На специална пресконференция Мараджиев обяви днес, че той и съпругата му разполагат с четири апартамента на Слънчев бряг. Последният от тях е закупен през 2019 година и затова все още не е деклариран. Той каза още, че те са закупени със средствата от печалбите от частния му бизнес, който развива до момента на неговия избор за кмет на Стамболийски.

„Става въпрос за апартаменти, които са от 50 до 60 квадратни метра и те са на стойност около или малко над 30 000 евро“, заяви Мараджиев. Той разясни и продажбата на терена от близо 6 декара на стойност 2 милиона и 200 хиляди лева край Цалапица, чийто купувач е синът му.

„Никога не съм продавал нива. Няма нива. Има урегулиран поземлен имот, има една фабрика, която е продадена и това е упоменато в декларацията от 2016 година. Това нещо съм го продал на „Полипласт-Мараджиев“ ООД. Синът ми Рангел Мараджиев не го е купил като физическо лице, купува го фирмата“, обясни Георги Мараджиев, който определи атаките срещу себе си като политически.

„Като политическа фигура и като областен координатор на ГЕРБ успях да нанеса най-бруталните щети на политическа партия БСП. Никога досега ГЕРБ не е имал 10 кметове от 17. БСП имат трима. На мен никой няма да ми прости активността, която имах, и постигнатите резултати. Политически няма как да не бъда атакуван“, подчерта Мараджиев./БНР

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0