До два месеца ще започне ремонтът на надлез „Иван Вазов“ в Перник, съобщи заместник-кметът Мирослав Стоицев. Съоръжението е строено преди повече от 30 години и свързва централната градска част с района над автогарата. Изградено е над жп линията и пътя за Кюстендил и по него не са извършвани никакви конструктивни ремонти.
Реконструкцията е наложителна, защото пътното съоръжение е в лошо състояние. Бетонните части се рушат вследствие на снеговалежите и замръзванията. При обследване е установено частично износване на конструктивните елементи. От съображения за безопасност е наложена забрана товарни автомобили над 4,5 тона да се движат оттам.
Надлезът поема голяма тежест на пътникопотока за центъра на града и е едно от основните съоръжения в община Перник.
С постановление на Министерския съвет от 25 април 2019 г. са отпуснати 600 000 лева за ремонт и реконструкция на съоръжението.
Единствената пречка ремонтните дейности да не започнат са атмосферните условия, каза Стоицев. По думите му в зимни условия подобни строително-монтажни работи не могат да бъдат изпълнявани, по-трудно е и отбиването и спирането на движението.

Please follow and like us:
fb-share-icon0